Εκπαιδεύοντας μικρούς διασώστες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρουσώνα

Petite Perle 300×250

Σε μικρούς διασώστες μετατράπηκαν οι μαθητές του 1ου Δημ. Σχ. Κρουσώνα την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018.
Ομάδα από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου, αποτελούμενη από τον ιατρό Λουμπάκη Εμμανoυήλ και τους  διασώστες Χαραμή Φίλιππο, Αποστολόπουλο Κυριάκο και Μαγκουφάκη Γεώργιο, υλοποίησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την αξία των Πρώτων Βοηθειών και να γνωρίσουν το σωστό τρόπο παροχής τους ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Τόσο η παρουσίαση όσο και η πρακτική εξάσκηση έγιναν με απλό και εύληπτο τρόπο, κατάλληλα προσαρμοσμένο στις ηλικιακές ανάγκες των μαθητών, σχετικά με τη διαχείριση ατυχημάτων και τραυματισμών όπως αιμορραγία/ρινορραγία, έγκαυμα, πνιγμονή, δήγμα, λιποθυμία καθώς και καρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές παρέλαβαν με χαρά το αναμνηστικό δίπλωμα του «Μικρού Διασώστη».

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε την ομάδα από το ΕΚΑΒ Ηρακλείου που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας για την υλοποίηση ενός εκπ/κού προγράμματος Παροχής Πρώτων Βοηθειών κάνοντας πράξη ένα σχολείο σύγχρονο, ανοικτό και εναρμονισμένο με την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Ένα σχολείο το οποίο παρέχει στους μαθητές όχι μόνο απλή ενημέρωση σε θέματα υγείας αλλά και κάθε τρόπο ώστε να συνειδητοποιήσουν την αξία της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ