Διάνοιξη για… μπουγάδα

Χώρο στάθμευσης "βάπτισαν" φορτηγατζήδες και Ρομά το δρόμο στην Άνοδο

Ως νέο πάρκινγκ "βαπτίστηκε" η νέα διάνοιξη που ανοίχτηκε πριν λίγους μήνες από το Δήμο Μαλεβιζίου και βρίσκεται στο ύψος της "Ανόδου", επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου.

Καθημερινά εκατοντάδες οχήματα περνούν από το συγκεκριμένο σημείο με τους οδηγούς να αντικρίζουν τους τράκτορες, τα "παρατημένα" ρυμουλκόμενα, αλλά και τους Ρομά, που στην κυριολεξία έχουν κάνει κατάληψη του χώρου.


Οι νέοι "γείτονες", μάλιστα, έχουν αραδιάσει κατά μήκος του δρόμου τα φορτηγά, με τους ίδιους και τις οικογένειές τους να διαμένουν μέσα σε αυτά, να κάνουν τη μπουγάδα τους και ό,τι άλλο χρειάζεται στο συγκεκριμένο σημείο.
Την ώρα του ρεπορτάζ της "Φωνής του Μαλεβιζίου" οι κυρίες της οικογένειας έπλεναν ρούχα, με τους γείτονες της περιοχής να δηλώνουν ότι οι οικογένειες που έχουν κάνει κατάληψη στο χώρο παίρνουν το νερό από τις εξωτερικές βρύσες των σπιτιών τους. Στη συνέχεια πετούν τις σαπουνάδες στη μέση της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου!

Τι θα συμβεί όμως στην περίπτωση που κάποιος οδηγός χάσει τον έλεγχο του οχήματός του και πέσει πάνω στα σταθμευμένα ογκώδη φορτηγά;
Σε αυτή την περίπτωση, οι συνέπειες θα είναι τραγικές και δεν είναι λίγες οι φορές όπου το έχουμε δει να συμβαίνει…
Εκτός όμως από τα ρυμουλκόμενα, τους Ρομά με τις κότες στα κλουβιά και τις μπουγάδες, σκουπίδια όπως μπουκάλια, χαρτιά και κούτες βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου.

«Νόμιμη η στάθμευση εφόσον
δεν το απογορεύει ο Κ.Ο.Κ.»

Η "Φωνή του Μαλεβιζίου" επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ (Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων) κ. Γιάννη Λιονάκη.

Η ερώτηση που θέσαμε είναι κατά πόσο νόμιμη είναι η στάθμευση στο συγκεκριμένο σημείο, με τον ίδιο να δηλώνει ότι: "σε δημόσιο δρόμο μπορεί να παρκάρει όποιος θέλει, εφόσον δεν το απαγορεύει η ειδική σήμανση και εφόσον ο δρόμος που μένει είναι αρκετός για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων".
Μάλιστα ο κ. Λιονάκης επισήμανε ότι είναι σύνηθη η εικόνα με τις διανοίξεις και διαπλατύνσεις σε δρόμους να χρησιμοποιούνται τελικά ως χώρο στάθμευσης. "Έχουμε μάθει τόσα χρόνια ότι όπου υπάρχει μία διάνοιξη δρόμου, αυτή να χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ".

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ