Φωτεινή Σκουλά: Η "ψυχή" του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου στο Καμάρι

Petite Perle 300×250

Στα εγκαίνια του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου όλοι δήλωσαν στη «Φωνή του Μαλεβιζίου» ότι η ιδέα αλλά και η υλοποίηση του Μουσείου ανήκει στη κ. Φωτεινή Σκουλά, η οποία ήθελε να διασωθεί η παράδοση της αμπελουργίας και το Καμάρι να γίνει πόλος ανάπτυξης του τουρισμού για ξένους και Έλληνες επισκέπτες.

Από μικρή η κ. Φωτεινή έμαθε να προσφέρει στο συνάνθρωπο και να βοηθάει όσους μπορεί. Και πώς να μην το κάνει άλλωστε, αφού είναι κόρη του αείμνηστου δικηγόρου Βαγγέλη Σκουλά, που έχει αφήσει και ο ίδιος ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία, με τους δημοκρατικούς αγώνες του και την προσφορά του, δικαιολογώντας απόλυτα το χαρακτηρισμό του ως ο Έλληνας «Καρβάλιο».

Αλλά και ο αείμνηστος σύζυγός της διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Λάμπης Δουλγεράκης  ήταν από εκείνους τους ανθρώπους που πάντα προσέφεραν στα κοινά.

Στο χώρο του Μουσείου λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας, η οποία δωρίστηκε από την κ. Σκουλά με σκοπό εκτός από την ιστορία του αμπέλου, οι επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία και ομορφιά του Καμαρίου.

 Μέσα από το φακό της μια μεγάλη βόλτα ξεκινάει στα σοκάκια του Καμαρίου και αποτυπώνεται σε έγχρωμες φωτογραφίες. Επηρεασμένη βαθιά από την αγάπη της για το Καμάρι παρατηρεί και αναδεικνύει κάθε όμορφο στοιχείο του χωριού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ