Το διάλειμμα για φαγητό έσωσε τους υπαλλήλους της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα Αναλυτικό ρεπορτάζ (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Μόνο από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα. Την άμεση μετεγκατάσταση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων ζητούν επιτακτικά οι φορείς

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Ήταν ακριβώς 12.08 όταν ακούστηκε μια μεγάλη έκρηξη στη ΔΕΗ και αμέσως ο μετασχηματιστής 1 παίρνει φωτιά.

Είναι η ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ  ευτυχώς είναι συγκεντρωμένοι στο εστιατόριο και δεν κυκλοφορεί κανείς μέσα στις εγκαταστάσεις.

 Οι υπάλληλοι αρχικά σπεύσουν με ιδία μέσα να κατασβήσουν τη φωτιά.

 Μαύρος καπνός καλύπτει την Αμμουδάρα ενώ μέσα στις εγκαταστάσεις επικρατεί πανικός.


Μερικά λεπτά μετά καταφθάνουν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα που προσπαθούν να θέσουν σε  έλεγχο τη φωτιά η οποία δεν πρόλαβε να επεκταθεί.

Την ίδια ώρα σχεδόν όλη η Κρήτη δεν έχει ρεύμα.

Από  την πρώτη στιγμή όλοι κοίταξαν να δουν αν  υπάρχουν τραυματίες, ευτυχώς δεν έχει τραυματιστεί  κανείς.

Μέσα στο σταθμό επιχειρούν δέκα πυροσβεστικά οχήματα  30 άνδρες και η 3η ΕΜΑΚ.

Οι άνδρες του Λιμενικού τμήματος των Λινοπεραμάτων θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιο αντιρύπανσης και η μόλυνση δεν φτάνει στη θάλασσα .    

Έξω από τις εγκαταστάσεις αρχίζει να καταφθάνει κόσμος και όλοι οι φορείς.

 Ο άψογος συντονισμός των Αρχών έφερε εις πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση.

Το σοβαρό ατύχημα όμως φέρνει ξανά στην επιφάνεια το ένα και μοναδικό αίτημα που είναι η  άμεση μετεγκατάσταση των Λινοπεραμάτων από τον ιστό του Γαζίου.  

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου στις δηλώσεις του αναφέρει ότι ανησυχεί για αυτό που πρόκειται να συμβεί και ζητά από την κυβέρνηση να σκύψει επιτέλους σοβαρά πάνω από το πρόβλημα.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  που είπε ότι ο σύντομα ο ΑΗΣ Λινοπεραμάτων πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ενώ θα ακαλουθιησουν και μετρήσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον.  

Ο διευθυντής  του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων Πολυάνθης Συγγελάκης  τόνισε ότι το  «περισσότερο προσωπικό, εκείνη την ώρα που έγινε το περιστατικό ήταν στο εστιατόριο και έτρωγε Μέσα στο κτίριο η φωτιά δεν επεκτάθηκε. Αν ήταν στο χώρο από έξω, όπου ήταν η φωτιά θα υπήρχαν προβλήματα»  θέτοντας το θέμα των πεπαλαιωμένων μονάδων.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής στάθηκε και αυτός στο ευτύχημα  ότι δεν υπήρξε τραυματισμός, σημειώνοντας  ότι η βλάβη δεν θέτει σε κίνδυνο την επάρκεια του συστήματος .

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς   είπε ότι  θα  μπορούσαμε να θρηνήσουμε και θύματα.  

Σύμφωνα με τον διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη  το περαστικό αυτό ήταν ένα  εξαιρετικά δύσκολο συμβάν αλλά χάρη στο  συντονισμό  όλων των υπηρεσιών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας που τόνισε ότι η περιοχή  πρέπει να απεξαρτηθεί πλήρως από κάθε λειτουργία των υφιστάμενων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ