240 μαθητές από Γάζι, Τσαλικάκι, Τύλισο Κρουσώνα στο Let's Do it Αμμουδάρα

Petite Perle 300×250

Οι μαθητές του Δήμου Μαλεβιζίου μας διδάσκουν την έννοια του εθελοντισμού

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Let's Do it Αμμουδάρα!

Αύριο είναι η μέρα που μαθητές, σύλλογοι, σχολικές επιτροπές, ΜΑΕΔΗΜ, Δημοτική Κοινότητα Γαζίου, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ρίχνονται στη «μάχη» που λέγεται καθαρισμός Αμμουδάρας.

Η αναχώρηση από τις σχολικές μονάδες θα γίνει στις 9:30 π.μ. και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία τους στις 12:30.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας θα συμμετέχει με 54 μαθητές και 5 εκπαιδευτικούς.

Το Δημοτικό Σχολείο Τυλίσου με 33 μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι παραπάνω μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν αναλάβει τον καθαρισμό στο ύψος του Apollonia Hotel στα Λινοπεράματα και θα καθαρίσουν από τις εκβολές του Αλμυρού ποταμού έως και τμήμα της παραλίας της Αμμουδάρας.

Και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρουσώνα στο Let's Do it Αμμουδάρα με 50 μαθητές, ενώ θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου  και 2ου Δημοτικού Νηπιαγωγείου Κρουσώνα.

Ο Κρουσώνας θα ξεκινήσει από το ύψος του ξενοδοχείου Santa Marina και οι μαθητές θα καθαρίσουν ένα μεγάλο τμήμα της παραλίας.

Στη δράση παίρνει μέρος και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας με 100 μαθητές από τις Δ', Ε' και ΣΤ τάξεις του Σχολείου, που θα καθαρίσουν τμήμα της παραλίας έμπροσθεν του σχολείου τους.

Με την περιβαλλοντική εκστρατεία, οι μαθητές στέλνουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους, το σπουδαίο μήνυμα του εθελοντισμού για καθαρές ακτές και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τους μικρούς εθελοντές το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου έχει φροντίσει να δοθούν γάντια, σακούλες και μπουκαλάκια με νερό.

Να σημειώσουμε ότι ενεργό ρόλο έχει η Δημοτική Κοινότητα Γαζίου και η ΜΑΕΔΗΜ και σε όλα τα σημεία εκκίνησης θα συνδράμουν τους μικρούς μαθητές.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ