Δηλώσεις Μ. Συντυχάκη και Δ. Βρύσαλη για την τελετή έναρξης Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Petite Perle 300×250

«Με χαρά παρευρισκόμαστε σε ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός για το μαζικό αθλητισμό. Είναι πολύ θετικό που συνεχίζονται να πραγματοποιούνται τέτοιες διοργανώσεις σε μία περίοδο που οι πολιτικές της ΕΕ, των κυβερνήσεων παγκόσμια και που ακολουθούν και οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά προάγεται ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός που έχει ως στόχο την μεγιστοποίηση του κέρδους σε βάρος του μαζικού λαϊκού αθλητισμού με χρόνια περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων αλλά και την υποτίμηση του μαθήματος της φυσικής αγωγής στα σχολεία.

Για τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης το ζήτημα του αθλητισμού είναι ένα κορυφαίο ζήτημα, καθώς αφορά και απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τη νεολαία. Η υποβάθμισή του λαϊκού αθλητισμού έναντι του αθλητισμού της ντόπας, και του κέρδους φαίνεται διαχρονικά, από την εξέλιξη έργων όπως τα Ολυμπιακά, άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, που είτε διαλύθηκαν είτε καταστράφηκαν, γιατί δεν μπόρεσαν να συντηρηθούν ούτε από το κράτος ούτε από τους δήμους ούτε από τις Περιφέρειες, ή δόθηκαν βορά στον ιδιωτικό τομέα, με σημαντική επιβάρυνση στις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων, που πρέπει να πληρώσουν για να αθληθούν.

Το κράτος έδωσε τις υποδομές στους δήμους, αλλά την ίδια στιγμή κόβει την κρατική επιχορήγηση δραματικά, και καλεί τους δήμους να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα επιβάλλοντας φόρους, τέλη στη λογική της ανταποδοτικότητας κ.λπ.

Ο Αθλητισμός θα πρέπει να αποτελεί καθολικό κοινωνικό δικαίωμα των παιδιών, των νέων. Η νεολαία και ο λαός να διεκδικήσει το δικαίωμα του στην ενεργητική συμμετοχή στην άθληση μέσω της πρόσβασης σε σύγχρονες αθλητικές υποδομές, με την υποστήριξη επιστημονικού δυναμικού, με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να υπάρξει διασύνδεση της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο. Εκεί δηλαδή που παίρνει τις βάσεις ο νέος άνθρωπος και καλλιεργεί στάση για την άθληση ως τρόπο ζωής καθώς προάγει την άμιλλα, την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, κόντρα στον ανταγωνισμό και τον ατομικισμό, αποτελεί διέξοδο από τα ναρκωτικά και όλες τις τοξικοεξαρτήσεις.

 Να διεκδικήσουν να ενισχυθούν τα σχολεία με γυμναστές, αθλιάτρους και αθλητικές υποδομές στα σχολεία με χρηματοδότηση των περιφερειακών, εθνικών και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ