Μαρίνα Βογιατζή: Η δύναμη της γενιάς μας είναι τεράστια

Petite Perle 300×250

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη "Το Μαλεβίζι Μπορεί" θέτει στόχους για το αύριο

Η Μαρίνα Βογιατζή είναι μια νέα γυναίκα και μητέρα που δεν παρακολουθεί αποστασιοποιημένη όσα συμβαίνουν στο Δήμο Μαλεβιζίου, όπου κατοικεί και εργάζεται.

Γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου και θέλει να βάλει το δικό της λιθαράκι, με τη φρέσκια ματιά που την διακρίνει, ώστε να επιλυθούν και να υπάρξει καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.
Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, μας μιλά για την απόφαση της να κατέλθει ως υποψήφια, για τα κοινά οράματα που μοιράζεται με το Μενέλαο Μποκέα αλλά και για τους στόχους της για το αύριο.

Γιατί αποφασίσατε να κατέλθετε στις εκλογές και να ασχοληθείτε με τα κοινά; Είναι η πρώτη σας φορά;

Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος για πρώτη φορά, στις ερχόμενες εκλογές γιατί έχω την ευθύνη και την υποχρέωση να προσφέρω με πίστη και αφοσίωση τα μέγιστα στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και διαμένω με την οικογένεια μου.
Ως έγγαμη, μητέρα δύο παιδιών, βιώνοντας και η ίδια τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής μας, θεωρώ καθήκον μου να πάρω θέση και να βοηθήσω όσο μπορώ, μέσα από μια φρέσκια ματιά στην λύση των προβλημάτων του τόπου που αγαπώ, ζω και εργάζομαι.
Δίνω λοιπόν το παρών σε μια δύσκολη εποχή, με την δύναμη της γενιάς μας, χωρίς πολιτικά συμφέροντα, δίνω το παρών γιατί ο τόπος έχει πολλές ανάγκες, γιατί πρέπει να υπάρξει βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και, τέλος, γιατί νιώθω έτοιμη και ώριμη να συμμετάσχω στα κοινά του Δήμου και όχι να είμαι απλώς παρατηρητής.

Ανάγκη για νέο πρότυπο ηγεσίας

Πως οραματίζεστε το Δήμο Μαλεβιζίου μετά τις εκλογές σε περίπτωση που κερδίσει η παράταξη σας;

Οραματίζομαι ένα Δήμο σύγχρονο, καινοτόμο, με πρωτοποριακές ιδέες, με ήθος και σεβασμό προς το σύνολο, που βάζει το γενικό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Ένα Δήμο με αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες ώστε να εξυπηρετεί τους δημότες αλλά ταυτόχρονα και τους επισκέπτες, που θα λαμβάνει μέριμνα για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες και για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Ένα Δήμο που θα επενδύει στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό, που θα ενισχύσει την ασφάλεια των κατοίκων και των επαγγελματιών και θα προάγει τις τέχνες και τον πολιτισμό, που θα προσφέρει παροχέςυγείας, ένα Δήμο με καλύτερες σχολικές εγκαταστάσεις και βέλτιστες λύσεις για το κυκλοφοριακό. Ένα Δήμο που θα οικοδομήσει καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους μας και πιο πολύ για τα παιδιά μας και για τις γενιές που έρχονται. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να προσφέρω όλα όσα ονειρεύομαι γι' αυτόν τον τόπο, για ένα καλύτερο αύριο για το Μαλεβίζι και τους κατοίκους του. Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την αλλαγή που μας αξίζει.

Ένα είναι το κριτήριο

Με ποια κριτήρια επιλέξατε να βρεθείτε στο πλευρό του Μενέλαου Μποκέα; Τι σας έκανε να πιστέψετε πως είναι ο άνθρωπος εκείνος που μπορεί να πάει το Δήμο μπροστά;

Η ενασχόλησή μου και η αγάπη μου για τον τόπο μου, με οδήγησε στη συμμετοχή μου στα κοινά στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Μαλεβιζίου, Μενέλαου Μποκέα.

Η επιλογή μου να δεχτώ την τιμητική πρόταση του ήταν για μένα μονόδρομος. Εκτός του ότι γνωριζόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια, μας συνδέουν κοινοί στόχοι, οράματα και φιλοδοξίες και η ανάγκη μας για ουσιαστικές αλλαγές. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να αρνηθώ την συμμετοχή μου στην παράταξη ενός ανθρώπου αξιοπρεπή, ειλικρινή, με ήθος και εντιμότητα,που βάζει στο κέντρο τον δημότη και τις ανάγκες του.

Πεποίθησή μου είναι ότι το όραμα του, η μόρφωση του αλλά και η διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς που τον διακρίνουν, σε συνδυασμό με την καταρτισμένη ομάδα του ψηφοδελτίου που συγκρότησε, με νέους ανθρώπους, καινούργιες ιδέες και όρεξη για εργασία, μπορούν να κάνουν εφικτή μια οικονομικότερη και ποιοτικότερη ζωή στον Δήμο μας.

«Οι πολίτες αναζητούν την αλλαγή»

Ποια είναι τα πράγματα που θεωρείτε πως δεν έγιναν ή έγιναν λάθος από την απερχόμενη δημοτική Αρχή ώστε να χρειάζεται αλλαγή της;

Εμείς δεν κατακρίνουμε ούτε απαξιώνουμε τη νυν δημοτική Αρχή. Αυτό που διαπιστώνουμε όμως μέσα από τις επισκέψεις μας στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας αλλά και την ενδοχώρα, κάνοντας καταγραφή των προβλημάτων της κάθε περιοχής, είναι ότι υπάρχουν ελλείψεις στα απλά καθημερινά πράγματα.

Ο κόσμος δεν αρκείται πλέον μόνο στα βασικά, αναζητά την αλλαγή, την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς, επιδιώκει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Χρειάζεται να προχωρήσουμε σε ένα νέο πρότυπο ηγεσίας, που περιλαμβάνει την ομαδικότητα, τη συμμετοχική δημοκρατία και την συνεργασία με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που όλοι βιώνουμε στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Αξίζει στο Μαλεβίζι μια ηγεσία με όραμα διαφάνεια και ταυτόχρονα υψηλή αποτελεσματικότητα.

Ποια είναι η Μαρίνα Βογιατζή

Γεννήθηκε το 1986 στην Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκι και μεγάλωσε εκεί. Σήμερα διαμένει στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής μαζί με την οικογένειά της. Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Καραπουλάκη με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Σταύρο και την Μαρινίκη. Είναι κόρη του Νικολάου Βογιατζή (πρώην δημοτικού συμβούλου Γαζίου) και της Ζαφειρένιας Σαμόλη.
Εργάζεται από το 2017 μέχρι σήμερα ως βοηθός φαρμακοποιού σε φαρμακείο.

Εργάστηκε από το 2007 έως το 2014 στην Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ ως Στέλεχος σχεδιασμού, υποβολής και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης. Συμμετείχε στην υλοποίηση Δράσεων επαγγελματικής Συμβουλευτικής καθώς και στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων σε δράσεις προκατάρτισης-κατάρτισης, συμβουλευτικής, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στα πλαίσια των Κοινοτικών Πρωτοβουλιών καθώς και στις Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης σε οκτώ περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Αποτέλεσε μέλος οργανωτικών επιτροπών ημερίδων, διημερίδων και συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν από φορείς και συμπράξεις για την υλοποίηση διαφόρων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Έχει παρακολουθήσει σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων κατάρτισης σε θέματα εναλλακτικών μορφών τουρισμού, πληροφορικής, ολοκληρωμένης προστασίας, ηλεκτρονικού εμπορίου, ειδικών ομάδων πληθυσμού, υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Διαθέτει πιστοποιημένες και εξειδικευμένες γνώσεις Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Αγγλικών.Είναι μέλος Δ.Σ στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας.Υπήρξε εθελόντρια σε Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ζωοδόχος Πηγή".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ