Τροχαίο ξανά στην Γ' Σεπτεμβρίου, στο ένα όχημα επέβαινε 11χρονο παιδί

Petite Perle 300×250

Συγκρούσεις  κάθε μέρα και δεν ιδρώνει το αυτί  κανενός

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Η Γ' Σεπτεμβρίου, ο περιφερειακός δρόμος που ενώνει το Γάζι με την Αμμουδάρα, είναι από τους  πιο επικίνδυνους   της περιοχής, όπως επανειλημμένα έχει γράψει η «Φωνή του Μαλεβιζίου» εξαιτίας των τροχαίων  που συμβαίνουν, σε καθημερινή σχεδόν βάση.  

Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε άλλο ένα τροχαίο ατύχημα, όταν  συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά δυο οχήματα.

Οι οδηγοί δεν τραυματίστηκαν, ωστόσο στο ένα εκ των δυο οχημάτων στο πίσω κάθισμα επέβαινε 11χρονο αγόρι, το οποίο  ένιωσε ενόχληση στη  μέση του, σύμφωνα με πληροφορίες,  για αυτό και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο  εφημερεύον νοσοκομείο, από το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με αυτόπτες  μάρτυρες, ακριβώς στο ύψος της στροφής -που σύμφωνα με τους κατοίκους  της περιοχής έχει ανάποδη κλίση-  η οδηγός του διερχόμενου οχήματος με κατεύθυνση το Γάζι, έχασε τον έλεγχο και  έκανε δυο περιστροφές στην προσπάθειά της να επαναφέρει το όχημα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί, με άλλο όχημα που είχε ακριβώς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στο δρόμο αυτό το ρεύμα κυκλοφορίας από την Αμμουδάρα προς το Γάζι,  το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας είναι τα 40 χιλιόμετρα και απαγορεύεται η προσπέραση.

Όλοι οι οδηγοί δεν τηρούν τον ΚΟΚ, ωστόσο γίνονται τροχαία ακόμα και με τους συνεπείς οδηγούς, και εξαιτίας της ανάποδης αλλά και εξαιτίας του γεγονότος, ότι ο δρόμος που κατασκευάστηκε πριν μια δεκαετία, γλιστράει καθώς δεν έχουν γίνει εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος.

Επιπλέον  όλοι οι ντόπιοι  οδηγοί κάνουν παράνομη στροφή προς τα αριστερά, πάνω στη διπλή διαχωριστική γραμμή, για να «κόψουν» δρόμο και να κατευθυνθούν προς το κέντρο του Γαζίου.

Εκεί η πυκνή βλάστηση εμποδίζει και την ορατότητα του οδηγού.  

Τα τροχαία είναι εξαιρετικά πολλά ενώ σε πολλές περιπτώσεις, όπως η σημερινή δεν καλείται καν η αστυνομία Μαλεβιζίου.

Οι αρμόδιες Αρχές καλούνται να επέμβουν πριν είναι πολύ αργά, το πρόβλημα είναι γνωστό αλλά παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες και των ίδιων των κατοίκων δεν παρεμβαίνει κανείς.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ