Μαντινάδες πουλώ στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας

Petite Perle 300×250

Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας σας προσκαλεί την Τρίτη 09 Ιουλίου και ώρα 6 μ.μ. στην Αργυρούπολη, Ρεθύμνης, να αναβιώσουμε τις καλοκαιρινές ζαχαρωτές μαντινάδες, στο πλαίσιο των δράσεων "Μαγειρεύοντας στην Κουζίνα του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας"

Οι ζαχαρωτές μαντινάδες, έθιμο 100 και πλέον ετών, το οποίο καθιερώθηκε στην διάρκεια των πανηγυριών και γλεντιών του καλοκαιριού σε όλη την Κρήτη, έφερνε χαρά και πειράγματα κατά τις κοινωνικές αυτές εκδηλώσεις στους νέους και στις νέες των χωριών.

Οι ζαχαρωτές μαντινάδες ήταν ένα μέσο επικοινωνίας και φλερτ των νέων της εποχής. Οι μαρτυρίες και οι μελέτες γύρω από την συνταγή και το κοινωνικό πλαίσιο ύπαρξης της αλλά και της φθίνουσας παρουσίας της στην Κρήτη, μας επιτρέπουν να συνδέσουμε ακόμη μια φορά τα έθιμα , την κουζίνα και τον τρόπο ζωής, με την γαστρονομική κουλτούρα και την παράδοση μας. 

Ας διατηρήσουμε τις μνήμες και τις γεύσεις, ας ταξιδέψουμε στις πλατείες με τους πανηγυράδες και τις μουσικές με οδηγό την κα Λένα Ηγουμενάκη πρόεδρο του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. 

Πληροφορίες:

Ασπασία Σταυρουλάκη 2831340705 – 6979552591

Facebook/Cretan Gastronomy Center

[email protected]

Είσοδος: Δωρεάν

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ