Γιόρτασαν την Αγία Όλγα στον Αλμυρό

Τελευταία Ενημέρωση:

Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Γαζίου, παρακολούθησαν χθες και σήμερα, ανημέρα της εορτής της Αγίας Όλγας, το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την εκκλησία που βρίσκεται στον Αλμυρό.

Πρόκειται για ιδιωτική εκκλησία, που κατασκευάστηκε με τη χρηματοδότηση του Κώστα Στρατάκης, στη μνήμη της γυναίκας του Όλγας το γένος Χατζηδάκη που έχασε, πριν μερικά χρόνια.  

Αυτό το καλαίσθητο πετρόχτιστο εκκλησάκι,  που είναι αφιερωμένο στην Αγία Όλγα είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή και ίσως από τα  ελάχιστα της Κρήτης.

Οι εργασίες κατασκευής του, ολοκληρώθηκαν το 2016, και πέρσι η  εκκλησία λειτουργήθηκε για πρώτη φορά.

Ο κ. Κώστας Στρατάκης, μαζί με τα δυο του, από τα τρία παιδιά του (  η μια κόρη διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό), την Αργυρώ και το Σήφη,  είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην εκκλησία για να υποδεχθούν τους πιστούς και να τους περιποιηθούν.

Οι γειτόνισσες και φίλες της εκλιπούσας  μάζεψαν  λουλούδια από τους αγρούς, και στόλισαν τη φωτογραφία της, και τις ιερές εικόνες.

Οι πιστοί έφταναν με τους άρτους και προσκυνούσαν την εικόνα, ανάβοντας το κερί τους.

Αν κάτι ξέρουν  οι ντόπιοι και οι Κρητικοί γενικότερα, είναι να τιμούν τους νεκρούς τους.

Με κάθε τρόπο κρατούν τη μνήμη των ανθρώπων που δεν είναι κοντά τους, ζωντανή.

Αυτό έκανε και η οικογένεια του Κώστα Στρατάκη, δίνοντας ταυτόχρονα ζωή στην περιοχή.      

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...