Ανέβηκαν οι Τυλισανοί στον Στρούμπουλα για να τιμήσουν τον Προφήτη Ηλία

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία επισκέφτηκαν χθες, παραμονή της εορτής του Αγίου, δεκάδες Τυλισανοί και όχι μόνο, οι οποίοι αψηφώντας την κούραση και τη δυσκολία της ανάβασης, ανηφόρισαν το τριγωνικό βουνό του Στρούμπουλα.

Το μικρό εκκλησάκι, που είναι ορατό από όλο το Ηράκλειο πάνω στην κορυφή του βουνού, εορτάζει δύο φορές το χρόνο, μία του Προφήτη Ηλία και μία του Τιμίου Σταυρού.

Όπως κάθε χρόνο, δεκάδες πιστοί παρακολούθησαν τον Εσπερινό, ενώ μετά το τέλος του στήθηκε ένα αυτοσχέδιο τραπέζι με πολλά κεράσματα όπως τυρί, αρνιά, γλυκά και φυσικά ρακή.

Μία έκπληξη περίμενε τα μικρά παιδιά που ανέβηκαν στον Στρούμπουλα. Βόλτα με γαϊδουράκια με τα παιδιά να δείχνουν απόλυτα χαρούμενα και ενθουσιασμένα για τη νέα τους εμπειρία, που σίγουρα θα θυμούνται καιρό.

Αρκετοί ήταν αυτοί που διανυκτέρευσαν σε σκηνές ή μέσα στην εκκλησία για να παρακολουθήσουν τη σημερινή Θεία Λειτουργία, αλλά και να θαυμάσουν από ψηλά τη θέα, που όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι μοναδική και… κόβει την ανάσα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...