Γιόρτασαν οι Αεράκηδες τον προστάτη τους στον Ψηλορείτη (φωτ.+video)

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Όπως κάθε χρόνο, στις 19 Ιουλίου, σύσσωμη η οικογένεια των Αεράκηδων ανηφόρισε προς τον Ψηλορείτη για να τιμήσει τον προστάτη της Προφήτη Ηλία.

Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας χτίστηκε το 2010, από τον Γιώργο Αεράκη «Μπολντοζέρη», βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, στη θέση Λιάντρο και  είναι απαράμιλλης ομορφιάς.

Μετά τον Εσπερινό, με τις ψαλμωδίες να αντηχούν σε όλο τον Ψηλορείτη, τιμώντας την παραδόση, η οικογένεια των Αεράκηδων έσμιξε στο δικό της τόπο, στο μητάτο του «Μπολντοζέρη».

Φέτος, στο αυτοσχέδιο γλέντι στην καρδιά του Ψηλορείτη, όλοι οι καλεσμένοι των Αεράκηδων και του κτήτορα του Ιερού Ναού έτυχαν ιδιαίτερης φιλοξενίας με πλούσια παραδοσιακά Ανωγειανά εδέσματα, με το αντικριστό αρνί και το καλό κρασί να έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η βοήθεια των νέων που εξυπηρέτησαν με χαρά τους επισκέπτες τους.

Από την γιορτή των Αεράκηδων δεν θα μπορούσε να λείπει ο Νικηφόρος Αεράκης, που όπως κάθε χρόνο έτσι και χθες έπαιξε λύρα, συνοδευόμενος από τον Γιώργη Βρέντζος (Κάτη) και τον Γιάννη Σπαχή. Η φετινή έκπληξη στην γιορτή του Προφήτη Ηλία των Αεράκηδων ήταν όταν ο εγγονός του Νικηφόρου Αεράκη βγήκε να ξεκουράσει τον παππού και οι καλεσμένοι ανακάλυψαν ένα ανερχόμενο αστέρι!

Ευχή όλων η γιορτή να συνεχιστεί και να περάσει στις επόμενες γενιές για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι.

Gepostet von Κωνσταντίνα Αεράκη am Samstag, 20. Juli 2019

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ