Έπεσε η αυλαία στη Ροδιά – Γέλιο, θέαμα και έργα (φωτ. + video)

Petite Perle 300×250

Πλήθος κόσμου έδωσε το "παρών" στην εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Τα είχε όλα η χθεσινοβράδινη εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ροδιάς. Στιγμές γέλιου με τον Στάθη Μονιάκη, πλούσιο θέαμα από τους μικρούς χορευτές της Σχολής Μαρής, τιμητικές πλακέτες και εξαγγελία έργου για την ανάπλαση της πλατείας, αλλά και πολλά συγχαρητήρια.

Έπεσε η αυλαία στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ροδιάς, όπου χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε η τελευταία από τις έντεκα μορφωτικές και πολιτιστικές  εκδηλώσεις του πολύ δραστήριου Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (για 8η συνεχόμενη χρονιά) Κώστας Αλεξανδράκης ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν το "παρών", τους χοροδιδασκάλους Γιώργο Μαρή και Αγγέλα Μαθιουδάκη, τον Στάθη Μονιάκη, την κ. Κούλα Ρεράκη – Παπαδάκη για τη βοήθειά της, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αλλά και τον διευθυντή του σχολείου της Ροδιάς πατήρ Αντώνιο Κασσωτάκη.

Στη συνέχεια ο κ. Αλεξανδράκης κάλεσε το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Άννα Φρατζεσκάκη και τον αντιδήμαρχο Παιδείας Μανόλη Παπαδομανωλάκη για να τους τιμήσει και να τους ευχαριστήσει για την χρόνια βοήθεια στο Σύλλογο της Ροδιάς και στο σχολείο του χωριού.

Απευθυνόμενος στο δήμαρχο Μαλεβιζίου, ο κ. Αλεξανδράκης δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα όσα προσφέρατε στο Σύλλογό μας και στο Σχολείο της Ροδιάς. Είμαστε σίγουροι ότι και η επόμενη Δημοτική Αρχή θα είναι κοντά στα παιδιά, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας».

Το λόγο πήρε ο δήμαρχος, ο οποίος έδωσε τα εύσημα στον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ροδιάς, αναφέροντας ότι είναι από τους πιο δραστήριους Συλλόγους του Μαλεβιζίου. «Αξίζουν συγχαρητήρια και στον πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβούλιο για όλη την προσφορά τους και τη συνεισφορά σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις που έχουν κάνει».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλό κουράγιο στα νέα του καθήκοντα. «Θα είμαστε κοντά του όσο μπορούμε και όσο έχουμε τη δυνατότητα να τον βοηθήσουμε και εφόσον φυσικά χρειάζεται».

Αναφερόμενος στην πλατεία της Ροδιάς και στην καθυστέρηση του έργου ανάπλασης ο δήμαρχος τόνισε: «Έχουμε πάρει απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο  να γίνουν κάποιες διορθώσεις στην Πλατεία της Ροδιάς. Ήδη το έργο μπαίνει στην τελική του ευθεία. Ένα έργο προϋπολογισμού 950 χιλιάδων ευρώ που θα ξεκινήσει άμεσα».

Ιδιαίτερα συγκινημένη η κ. Άννα Φρατζεσκάκη για την ουσιαστική απονομή που έγινε από τον Σύλλογο Γονέων, δήλωσε ότι «Είχαμε μία άψογη συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων. Πραγματικά όλο το Δ.Σ. έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό. Προσπαθούν για τα παιδιά μας, για τα παιδιά σας με όραμα, με καινοτόμες ιδέες και συνεχώς με δράσεις. Είναι ένας από τους πολύ δραστήριους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Μαλεβιζίου».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης  ευχαρίστησε και συνεχάρη με τη σειρά του το Σύλλογο, τονίζοντας ότι «Η συνεργασία με το Σύλλογο και το Διευθυντή του Σχολείου πατήρ Αντώνιο ήταν πολύ καλή κι΄αυτό αντανακλάται και στην καλή κτιριακή κατάσταση του Σχολείου, το οποίο δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση. Η Ροδιά έχει ζωή και αυτό φαίνεται από τα παιδιά που έχει. Πολλά παιδιά με γονείς που ενδιαφέρονται, με δραστήριο Σύλλογο και άξιο εκπαιδευτικό προσωπικό».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου προσκάλεσε και τον νεοκλεγέντα Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μενέλαο Μποκέα, ο οποίος αφού έδωσε τα συγχαρητήρια του στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων τόνισε ότι: «Σημασία δεν έχουν μόνο οι δομές, αλλά και οι άνθρωποι που τις τρέχουν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιβραβεύεται η προσπάθεια κάθε Δημοτικής Αρχής που προσφέρει στον τόπο μας. Νιώθω ότι ο πήχης είναι πολύ ψηλά και πρέπει να μπαίνει πάντα ψηλά. Εμείς δίνουμε την υπόσχεσή μας και να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε σε αυτό που  κάθε φορά έχει ανάγκη ο τόπος και τα παιδιά μας. Για τις επόμενες γενιές είμαστε εδώ και γι' αυτές θα πρέπει κάθε φορά να συνεργαζόμαστε, να  συνθέτουμε, να οραματιζόμαστε και να προχωράμε πολλά βήματα μπροστά».

Η βραδιά στη Ροδιά συνεχίστηκε με στιγμές γέλιου που για μια ακόμη φορά χάρισε στον κόσμο ο Στάθης Μονιάκης με τις αστείες ιστορίες του και τα ανέκδοτά του, ενώ στη συνέχεια της βραδιάς το πιο ζεστό χειροκρότημα κέρδισαν οι μικροί χορευτές της Σχολής Κρητικών Χορών Μαρής.

Οι μαθητές της Σχολής έχοντας στο πλευρό τους τους χοροδιδάσκαλους Γιώργο Μαρή και Αγγέλα Μαθιουδάκη χόρεψαν κρητικούς χορούς, πραγματοποιώντας όλες τις φιγούρες που έχουν διδαχθεί έως τώρα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ