Αρχή στο παλιό δημοτικό έκανε το 1ο Δημοτικό Γαζίου

Petite Perle 300×250

Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη μετακόμιση στο νέο σχολείο

«Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει η μετάβαση με ασφάλεια και όσο το δυνατόν γρηγορότερα» είπε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά τη διάρκεια του αγιασμού που έγινε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στις παλιές εγκαταστάσεις που σύντομα θα καταργηθούν.

Το σχέδιο είναι  μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου να έχει γίνει η μετακόμιση διότι αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει και το προνήπιο.

Το σχολείο θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του, όπως και πέρσι δηλαδή  τα τμήματα Α, Β, Γ2, Γ3, θα φιλοξενηθούν στο κεντρικό κτήριο και τα υπόλοιπα  στο παράρτημα.

Αν εξαιρέσει κανείς αυτήν την αναταραχή που υπάρχει, ο αγιασμός έγινε το πρωί σε κλίμα αισιοδοξίας με τους μικρούς μαθητές, να έχουν την αμηχανία της πρώτης ημέρας στο σχολείο.

Ο αγιασμός έγινε με την παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου κ. Μενέλαου Μποκέα, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρύσας Λυρώνη Πάγκαλου,  του αντιδημάρχου  Παιδείας Μπάμπη Κουτσογιάννης, του επικεφαλής  της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλη Χουστουλάκη, του  προέδρου  της κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη  Παρασύρη.

Από τον αγιασμό δεν έλειπε ο διευθυντής  Νίκος Φαραζάκης, που αυτήν την περίοδο αναρρώνει μετά από  μια περιπέτεια που είχε στην υγεία του. Το μήνυμά του διάβασε η  υποδιευθύντρια του δημοτικού κ. Λίνα Επταμηνιτάκη.

Σε αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται: Η σημερινή ημέρα είναι μία μέρα γιορτής για όλους μας. Σήμερα αρχίζει μία ακόμη σχολική χρονιά όμως διαφορετική και ιδιαίτερα ξεχωριστή από τις προηγούμενες. Σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του σχολείου στο νέο κτήριο. Ένα νέο κτήριο που θα προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες τις καλύτερες συνθήκες μάθησης αλλά και για τους εκπαιδευτικούς τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Καλώς ήρθατε στη νέα σας εκπαιδευτική οικογένεια, καλώς ήρθατε στο δεύτερο σπίτι σας στο 1ο δημοτικό σχολείο Γαζίου. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την επερχόμενη δημοτική αρχή και ειδικά τον κύριο Μανώλη Παπαδομανωλάκη και την κυρία Άννα Φρατζεσκάκη και τον κύριο Γιάννη Κοτσυφό για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι η ίδια άψογη συνεργασία θα συνεχίσει με τον νέο δήμαρχο Μαλεβιζίου κύριο Μενέλαο Μποκέα. Εύχομαι στους μαθητές μας καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας που ευχήθηκε καλή χρονιά, στους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους γονείς αναφέροντας  ότι δυστυχώς αλλού έγιναν τα εγκαίνια και αλλού ο αγιασμός….  

«Καλημέρα σε όλους και καλή σχολική χρονιά, κυρίως στους γονείς, τα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς για το δύσκολο έργο που επιτελούν κάθε σχολική χρονιά.

Να καλώς ορίσω ιδιαίτερα τα πρωτάκια μας καθότι γι αυτά ξεκινάει μία νέα εμπειρία, είμαι σίγουρος όμως ότι έχοντας δίπλα αυτό το εξαιρετικό εκπαιδευτικό δυναμικό του δημοτικού σχολείου Γαζίου αυτό το ταξίδι θα γίνει πιο ευχάριστο, πιο δημιουργικό και πιο εύκολο για όλους μας.

 Δυστυχώς αλλού έγιναν τα εγκαίνια αλλού κάνουμε τον αγιασμό.

Όμως καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει η μετάβαση των παιδιών με ασφάλεια. Περαστικά στον διευθυντή  και θα είμαστε δίπλα σας».

Σε επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μιχάλης Χουστουλάκης είπε :

« Καλή σχολική χρονιά. Τα παιδιά έπρεπε να πάνε στο νέο σχολείο και όμως είμαστε στο παλιό. Οι γονείς πρέπει να βγουν μπροστά και να γίνουν θυσία για να δώσουν το καλό παράδειγμα για να έχουν τα παιδιά το μέλλον που τους αξίζει».

Τις επόμενες δύο μέρες τα παιδιά θα σχολάνε από το σχολείο 11 η ώρα και τη Παρασκευή θα πάρουν βιβλία.

Το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει μέχρι να έρθουν όλοι αναπληρωτές δάσκαλοι.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ