Υπογράφηκε η νέα προγραμματική σύμβαση του Δήμου Ηρακλείου με το ΙΤΕ

Petite Perle 300×250

Τη νέα προγραμματική σύμβαση του Δήμου Ηρακλείου με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας, με αντικείμενο την ανάπτυξη και ενσωμάτωσηνέων τεχνολογιών στον τομέα της «Έξυπνης Πόλης», υπέγραψε το πρωί στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού Γιώργου Σισαμάκη.

Εκ μέρους του ΙΤΕ παρευρέθησαν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής Καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης και ο Επικεφαλής Εργαστηρίου HCI και Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης Καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης.

Παρευρέθηκε επίσης ο Προϊστάμενος Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου Κωστής Μοχιανάκης.

Μεταξύ άλλων η σύμβαση προβλέπει την δημιουργία υπηρεσιών που θα προσφέρουν στον Δήμο τις απαιτούμενες πληροφορίες για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της πολιτικής του σε μια σειρά από τομείς (κυκλοφοριακό, παράνομη στάθμευση, πολεοδομικά σχέδια, αντιμετώπιση ηχορύπανσης)  και παράλληλα θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πόλης συνεχίζεται. Ως  Δήμος Ηρακλείου στοχεύουμε σταθερά στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας προσφέρει η τεχνολογία προς όφελος των δημοτών. Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε στον τόπο μας ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα της Ευρώπης, το ΙΤΕ, με το οποίο συνεργαζόμαστε αρμονικά τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας έχουν γίνει ορατά σε μια σειρά από εφαρμογές και δράσεις που έχουμε αναπτύξεικαι είμαστε βέβαιοι ότι στο μέλλον θα φανούν ακόμα περισσότερο».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ