ΕΦΑ Ηρακλείου: 'Δε σταματήσαμε εμείς το έργο στους κόμβους της Αγίας Πελαγίας. Να ψάξετε αλλού να βρείτε την αιτία"

Τι δήλωσε η προϊσταμένη Βασιλική Συθιακάκη μιλώντας στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" -Πως εμπλέκεται στην υπόθεση η Τροχαία και η ΔΕΗ – Τι λένε τα έγγραφα

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Παρά το γεγονός ότι οι διοικητικές διαδικασίες για την επίβλεψη του έργου των κόμβων της Αγίας Πελαγίας είχαν μια μικρή καθυστέρηση δεν είμαστε εμείς αυτοί που σταματήσαμε το έργο, είπε μιλώντας στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη, μετά την αποκάλυψη ότι οι εργασίες στους κόμβους της Αγίας Πελαγίας έχουν σταματήσει από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Έγγραφο της Διεύθυνσης Υποδομών Σταθερής Τροχιάς (Δ14 ) το οποίο και παρουσιάζεται ενέπλεξε την αρχαιολογία στην καθυστέρηση κρούοντας μάλιστα το καμπανάκι του κινδύνου για απένταξη σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

Η κυρία Συθιακάκη από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι όντως έγινε αυτή η αναφορά στο υπηρεσιακό έγγραφο ωστόσο η διακοπή των υπηρεσιών δεν έχει να κάνει σε καμία των περιπτώσεων με την υπηρεσία αφού, όπως λέει, παρά το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, στην περιοχή πήγε αρχαιολόγος για να παρακολουθεί τις εργασίες.

"Αν θέλετε να ψάξετε για την αιτία να την αναζητήσετε προς άλλες υπηρεσίες. Εμείς δεν έχουμε καμία ανάμειξη. Δεν σταματήσαμε το έργο, αφού έργο δεν εκτελείται τώρα.Στις εργασίες που έγιναν ήμασταν εκεί και δεν βρέθηκε και κανένα εύρημα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος".

Η προϊσταμένη της ΕΦΑ Ηρακλείου, άφησε επίσης να εννοηθεί ότι με τη μόνη υπηρεσία που υπάρχει πρόβλημα είναι η Δ14 , καθώς τόσο έργα που γίνονται υπό την εποπτεία τους σε συνεργασία με άλλους φορείς του νησιού διεξάγονται ομαλά και χωρίς παρατράγουδα.

Ρωτήσαμε την κυρία Συθιακάκη αν εννοεί ως άλλες υπηρεσίες την Τροχαία αλλά και τη ΔΕΗ η ίδια απάντησε " έτσι έχουμε ακούσει αλλά αυτό δεν είναι δικό μας θέμα. Όταν ξεκινήσει ξανά το έργο εμείς θα είμαστε στη θέση μας. Η προκήρυξη για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού θα βγει στον αέρα τις επόμενες ημέρες".

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλη μια καθυστέρηση είναι στην μετατόπιση των δικτύων της ΔΕΗ κι άλλη μια ότι λόγω θερινής περιόδου και για την ομαλή διέλευση των οχημάτων η Τροχαία ανάβει το πράσινο φως για συνέχιση των εργασιών 1 Οκτωβρίου.

Για όσους γνωρίζουν από έργα αυτά αναφέρονται ως συνηθισμένα.

Το θέμα φαίνεται να είναι μπερδεμένο . Ότι και να συμβαίνει λειτουργεί εις βάρος της ασφάλειας των οδηγών και πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις καθώς το χρονοδιάγραμμα της εκτέλεσης είναι δεσμευτικό και τον επόμενο Μάιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τη σύμβαση.

Η "Φωνή του Μαλεβιζίου" παρουσιάζει την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, που εκδόθηκε στις 25 Ιουνίου και ορίζει το ποσό των 57.000 ευρώ για την παρουσία αρχαιολόγου και δυο ακόμα εργατών, στο υπό εκτέλεση έργο

Το έγγραφο της Δ14 που εστάλη στις 9 Σεπτεμβρίου προς την ΕΦΑ Ηρακλείου και αναφέρει τον κίνδυνο της απένταξης του έργου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ