Τσέρνομπιλ: Σπάνιο βίντεο από τον πυρηνικό αντιδραστήρα που έγινε η έκρηξη

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Μια μοναδική ευκαιρία είχαν 15 δημοσιογράφοι οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό του αντιδραστήρα νούμερο 4 του Τσέρνομπιλ.

Οι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να περπατήσουν στην αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα, ο οποίος εξερράγη τον Απρίλιο του 1986 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι και να προκληθεί τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι που μπήκαν στο εσωτερικό του αντιδραστήρα του Τσέρνομπιλ, το “κουφάρι” εξακολουθεί να παράγει 40 χιλιάδες φορές μεγαλύτερη ραδιενέργεια από το κανονικό.

Σημειώνεται ότι την έκρηξη του 1986 ακολούθησε μεγάλη πυρκαγιά ενώ περισσότεροι από πενήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή του. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια ως αποτέλεσμα του ατυχήματος στο Τσέρνομπιλ.

https://www.iefimerida.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...