Παρουσίαση βιβλίου με τα ποιήματα του Παύλου Σιδηρόπουλου

Petite Perle 300×250

Έχω μια θλίψη

για τα μακρινά αριστουργήματα

Μια βουβή υποταγή
τ΄αλφάβητό σου
το κρατάς σφιχτά

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετώνοργανώνει την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, ώρα 19:30΄, στο Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης την παρουσίαση της έκδοσης «Έχω μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα», με ποιήματα του πρίγκιπα της ροκΠαύλου Σιδηρόπουλου.

Αν κάποιος αποδέχεται ότι η Rock 'N' Roll μουσική εκφράζει μια ευρύτερη οπτική απέναντι στη ζωή και την Τέχνη, τότε μάλλον θα συμφωνήσει ότι ο Παύλος Σιδηρόπουλος αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της κουλτούρας. Αφήνοντας στην ελληνική ροκ σκηνή εμβληματικούς δίσκουςμεανεξίτηλους στίχους, ο Παύλος μας συστήνεται μετά θάνατον μετη συγγραφική του ιδιότητα, όπως αποτυπώνεται στο νέοβιβλίοτωνεκδ. Opportuna.

Περισσότερα από εκατό ποιήματα, αλλά και αποσπάσματα διηγημάτων και ψηφιοποιημέναχειρόγραφα του Σιδηρόπουλου συνιστούν τοπεριεχόμενοτου βιβλίου. Το υλικόπροέρχεται από το πρωτότυπο αρχείο του καλλιτέχνη, το οποίοείχε την ιδέα να επιμεληθεί και να φέρει στο φως ηαδερφή του Μελίνα Σιδηροπούλου, με την υποστήριξη του συζύγου της Ηλία Καραλιά και στενών φίλων(και μελετητών του έργου του), όπως τηςσυγγραφέα-νομικού Άννας Στάικου, που μας αποκαλύπτει στο σημείωμα της έκδοσης: «Η ποίηση του Παύλου Σιδηρόπουλου καταγράφει με λεπτοφυή τρόπο τον εσωτερικό κόσμο ενός ανθρώπου παλμογράφου στην ανθρώπινη ευαισθησία. Όλο το έργο διαποτίζεται από την υπαρξιακή αγωνία της τραγικότητας του ανθρώπου. Ζωή, χαρά και θάνατος σε σμίξιμο και αλληλοδιαδοχή».

Στη βιβλιοπαρουσίαση θα μας μιλήσουν οι αναφερθέντες, κύριοι συντελεστές της έκδοσης.Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ι.Μ. θα προλογίσει ο Γιώργος Νικολακάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσει, επίσης, ο φυσικός-μουσικός ΓιάννηςΚασσωτάκης,ο οποίος θα κλείσει την εκδήλωση ερμηνεύοντας με τη συνοδεία κιθάραςαγαπημένα τραγούδια του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Το βιβλίο «Έχω μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα»θα διατίθεται στο Πωλητήριο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Είσοδος ελεύθερη

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ