Ένα βήμα πίσω κάνει ο ΑΔΜΗΕ, όχι όμως ως προς τη χωροθέτηση στη Δαμάστα ( βίντεο)

Petite Perle 300×250

Υποχωρητικός όχι ως προς τη χωροθέτηση του σταθμού μετατροπής στη Δαμάστα, αλλά προς τα συνοδά έργα , όπως αυτό της υπογειοποίησης των καλωδίων και όχι της εγκατάστασης πυλώνων από τη Δαμάστα μέχρι την Κορακιά , φάνηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μανούσος Μανουσάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στην Αθήνα, στο γραφείο του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη με την παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου, του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του αντιπροέδρους της ΔΕΥΑΜ Γιάννη Βάμβουκα. Ο ίδιος στις δηλώσεις του είπε ότι αποτελεί δέσμευση ότι δεν θα υπάρχει καμία ορατότητα με το χωριό, δήλωση που δείχνει ότι έχει γίνει αλλαγή της χωροθέτησης.

Το ζήτημα ωστόσο δεν κλείνει εδώ καθώς σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Δημάρχου Μαλεβιζίου, θα υπάρχει και συνέχεια καθώς ο ίδιος ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια να μην είναι η Δαμάστα η περιοχή που θα δεχθεί το σταθμό μετατροπής, ενώ στο τραπέζι έθεσε αυτό που ζητάει το Μαλεβίζι να πάνε όλα την Κορακιά.

Ο κ Μανουσάκης στις δηλώσεις του έθεσε το ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας του νησιού.
"Είχαμε σήμερα μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τη δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, τον υπουργό και τον υφυπουργό. Νομίζω ότι κατέστη σαφές ότι πρόκειται για ένα έργο της ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης Αττικής, η οποία καθιστά πιο βιώσιμη την Κρήτη και συγκεκριμένα την περιοχή του Μαλεβιζίου. Είναι δεσμευτικός ο όρος στον διαγωνισμό του ΑΔΜΗΕ  ότι δεν θα είναι ορατός ο σταθμός μετατροπής από κανένα σημείο της Δαμάστας και είμαστε ανοικτοί σε περαιτέρω βελτιώσεις της διασύνδεσης και σε περαιτέρω υπογειοποιήσεις που θα μειώσουν την αστική ρύπανση και γενικότερα θα βελτιώσουν το περιβάλλον.

Υλοποιούμε ένα συνολικό  πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής πολιτικής στο οποίο  προτεραιότητα προφανώς θα έχει ο Δήμος Μαλεβιζίου".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ