Σε τρία σημεία ξεκινούν γεωτρήσεις στο ύψος των Λινοπεραμάτων για τις ρωγμές στο οδόστρωμα

Τελευταία Ενημέρωση:

Έφτασε στην Περιφέρεια Κρήτης η μελέτη από το Υπουργείο Υποδομών που προβλέπει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Με το γεωτρύπανο να βρίσκεται ήδη στο Ηράκλειο, αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες  ημέρες, γεωτρήσεις επί του Βόρειου Οδικού Άξονα στο ύψος των Λινοπεραμάτων, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιο είναι το γεωλογικό φαινόμενο που είναι σε  εξέλιξη στο σημείο, και ανοίγει δρόμος στα δύο.

 Σε αυτή τη φάση η κυκλοφορία δεν πρόκειται να διακοπεί, ωστόσο θα τοποθετηθεί εργοταξιακή ρύθμιση και θα “στενέψουν” οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Η  Διεύθυνση Οδικών Υποδομών απέστειλε τη σχετική μελέτη την Παρασκευή στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων  της Περιφέρειας Κρήτης, όπου προβλέπει την κυκλοφοριακή σήμανση προκειμένου να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις.

Σε πρώτη φάση γεωτρήσεις αναμένεται να γίνουν σε τρία σημεία.

Εκεί που είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο και 200 μέτρα εκατέρωθεν του σημείου.

Σε αυτή τη φάση η κυκλοφορία δεν πρόκειται να διακοπεί.

Θα γίνει στένωση του δρόμου.

Αυτό προβλέπει η κυκλοφοριακή μελέτη και επί της συγκεκριμένης πρότασης  θα γίνουν βελτιώσεις από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου το τελικό σχέδιο για τη διακοπή της κυκλοφορίας, να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το τμήμα τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα.

Τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων θα δείξουν ποιο είναι το μέγεθος του προβλήματος, και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να διορθωθεί και το κυριότερο, αν θα  χρειαστεί να κλείσει ο δρόμος για τις εργασίες αποκατάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη ολοκληρώθηκε τάχιστα διότι εκεί  ήταν σε εξέλιξη μελέτη από πέρσι  από τη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πτώσεις βράχων στο ανάντι πρανές.

Από εκεί ξεκίνησε να ελέγχεται το γεωλογικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη στην  περιοχή,  ώσπου  εμφανίστηκαν οι ρωγμές στο οδόστρωμα και τώρα ελέγχεται και το κατάντι.

Προς το παρόν κανείς δε γνωρίζει αν το γεωλογικό φαινόμενο είναι το ίδιο, που απλά εξελίσσεται ή ο λόγος γίνεται για δυο διαφορετικές περιπτώσεις.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, θα απαντήσουν οι μελετητές μόλις παρθούν δείγματα από τις γεωτρήσεις, και γίνουν οι σχετικές αναλύσεις.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...