«Δεμένα» τα χέρια της Ένωσης Ηρακλείου Απέχει φέτος από την αγορά του ελαιόλαδου – Τι δήλωσε ο πρόεδρος Σταύρος Γαβαλάς για τη συμφωνία που είναι σε ισχύ και τη χαρακτήρισε "περίεργη"

Petite Perle 300×250

« Άστραψε και βρόντηξε»  ο  πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος  Γαβαλάς  που κατά  τη διάρκεια συνέντευξης τύπου,  εξήγησε τους λόγους  που η Ένωση Ηρακλείου, δεν μπορεί να ανακοινώσει τιμές και  να συμμετέχει στην αγορά του ελαιολάδου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συμφωνία που είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση και τους ιδιώτες  «περίεργη» καθώς η  Ένωση έχει μηδενική συμμετοχή, και είναι δεσμευμένο και το τυποποιητήριο αλλά και οι ετικέτες της Ένωσης.

Είπε επίσης  ότι θα  ακολουθηθεί η νόμιμη οδός για να βελτιωθεί ή να ακυρωθεί η συμφωνία.

«Επειδή μάλλον κάποιοι κρύβονται πίσω από αυτή τη διαδικασία που δεν έχει να κάνει με εμάς  πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στον αγροτικό  κόσμο του Ηρακλείου

Δυστυχώς κάποιες συμφωνίες της  προηγούμενης διοίκησης δεν μας επιτρέπουν να παίξουμε το ρόλο που πρέπει  να παίξουμε στα προιόντα.

Θα θέλαμε παρά πολύ φέτος να ανακοινώσουμε τιμή και να στηρίξουμε το προσόν  όμως είμαστε δεσμευμένοι σε κάποιες συμφωνίες.

Για να βγει η Ένωση Ηρακλείου να ανακοινώσει τιμές θα έπρεπε να έχει στα χέρια της το υπερσύγχρονο τυποποιητήριο  ελαιολάδου, θα έπρεπε να έχει τα σήματά της τα οποία δεν τα έχει.

 Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε να βγούμε να ανακοινώσουμε τιμές γιατί δεν έχουμε τις προδιαγραφές να αγοράσουμε το ελαιόλαδο.

 Δεσμευόμαστε όμως ότι  κάνουμε όλες τις ενέργειες που μπορούμε και μας επιτρέπει ο νόμος να κάνουμε για να τις αλλάξουμε για το  όφελος των παραγωγών, για να είμαστε στην ευχάριστη θέση του χρόνου ως Ένωση Ηράκλειου να ανακοινώσουμε τιμές.

Ο ίδιος είπε ότι η νέα διοίκηση πρόσφατα ανακάλυψε ότι έχει μηδενική συμμετοχή στο σχήμα που είχε ανακοινωθεί.

«Η εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2015, η  "Ένωση Ηρακλείου ΑΒΕΕ" , πιστεύαμε ότι είχαμε κάποιο ποσοστό, δυστυχώς  έχουμε μηδενική συμμετοχή σε αυτό το σχήμα, δεν  έχουμε κανένα λόγο δεν μπορούμε να παρέμβουμε, δεν μας ανήκει η εταιρεία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ανήκει σε ιδιώτες 100%.

Αυτή η συμφωνία λήγει το  2024 θα κάνουμε ότι μπορούμε για να να την αλλάξουμε να τη διορθώσουμε να την ακυρώσουμε .

Η συμφωνία ήταν μια περίεργη συμφωνία από τη στιγμή που  η Ένωση Ηρακλείου τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει πάρει στα ταμεία της ούτε ένα cents.   Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Η συμφωνία προέβλεπε κάθε χρόνο, κλείνοντας ισολογισμούς, να μοιραζόμαστε τα κέρδη. Αυτή η εταιρία δεν παρουσίασε ποτέ κέρδη.|
Στα σήματα μόνο, που είναι ένα πολύ δυνατό brand name το Knossos, Παίρνουμε 6.200 ευρώ το χρόνο παρακαλώ"…

Ο κ. Γαβαλάς ανέφερε ότι τα παλαιότερα χρόνια η Ένωση διαχειριζόταν χιλιάδες τόνους λαδιού και έκανε ένα τζίρο γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ, δέκα χρόνια πίσω, μόνο από το ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή την Διοίκησης έχει στόχο να στείλει το εξής μήνυμα: " Είμαστε αποφασισμένοι όσο μπορούμε να προστατεύσουμε το εισόδημα του παραγωγού και το προϊόν αυτό που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν πάει καλά. Θα κάνουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες, θα διεκδικήσουμε ο, τι καλύτερο μπορούμε. Και μια πιθανότητα να έχουμε θα τη διεκδικήσουμε, γιατί δεν μπορεί αυτό το κόσμημα να μην είναι στα χέρια των συνεταίρων και να είναι σε μια Ανώνυμη και απρόσωπη εταιρεία που ο μόνος της σκοπός είναι να κερδίσει και τίποτα περισσότερο.
Ελέγξαμε όλες τις συμβάσεις εξονυχιστικά και το επόμενο διάστημα θα κάνουμε ο, τι χρειάζεται για να καταφέρουμε να τη βελτιώσουμε, να την αλλάξουμε και να την ακυρώσουμε προς το συμφέρον του παραγωγού και του προϊόντος. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο"

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ