Σκληρή απάντηση από Ανδρέα Στρατάκη και Μιχάλη Καμπιτάκη στο Σταύρο Γαβαλά «Ο πρόεδρος αδυνατεί να διαχειριστεί τη φετινή ελαιοκομική περίοδο»

Petite Perle 300×250

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

"Αδυναμία διαχείρισης της φετινής ελαιοκομικής περιόδου από τον πρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρο Γαβαλά  και όχι  συμφωνίας", θέτουν μιλώντας στη «Φωνή του Μαλεβιζίου» ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης  αλλά και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Μιχάλης Καμπιτάκης.

Οι δηλώσεις του κ. Γαβαλά που νωρίτερα είπε ότι εξαιτίας της «περίεργης» συμφωνίας που έχει γίνει η Ένωση Ηράκλειου δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει τιμές ούτε να αγοράσει ελαιόλαδο, αφού επί της ουσίας απέχει από το σχήμα,  όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν αντιδράσεις από τα μέλη της πρώην διοίκησης.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του κ. Γαβαλά, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης δεν έκρυψε όπως είπε τον αιφνιδιασμό του, για τις αιχμές που αφήνει εναντίον των μελών της νέας διοίκησης που συμμετείχαν και στο προηγούμενο σχήμα, αλλά και τη μομφή που αφήνει προσωπικά και στον ίδιο, ο κ. Γαβαλάς. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι επιφυλάσσεται να απαντήσει και στον ίδιο όταν έρθει η ώρα, στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

«Δεν σας κρύβω ότι αιφνιδιάστηκα και στεναχωρήθηκα, διότι πριν μερικές ημέρες στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ δεν  μας ξεκαθάρισε τις προθέσεις του».  Όσον αφορά στη συμφωνία ανέφερε ότι έγινε «πάνω από το τραπέζι» και ότι η Ένωση τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν σε θέση να διαμορφώνει τιμές και  να συμμετέχει στην αγορά. Είπε επίσης ότι στην εταιρεία Ένωση Ηρακλείου ΑΒΕΕ συμμετέχουν τρία μέλη από την ΕΑΣΗ, τα οποία όρισε και ο νέος πρόεδρος.

Όσον αφορά στους λόγους που οδήγησαν σε αυτή τη συμφωνία ο κ. Στρατάκη απάντησε ότι  μπορεί να μην ήταν η καλύτερη ωστόσο έδινε τη δυνατότητα για να λειτουργήσει το τυποποιητήριο και να βγει ξανά το «Κνωσσός» στην αγορά.

'Όταν ανέλαβα το χρέος της Ένωσης ήταν 100 εκ. ευρώ. Ήταν η χειρότερη χρονιά της. Υπήρχε έλλειψη κεφαλαίου. Τη συμφωνία την ενέκριναν τότε η νομική υπηρεσία αλλά και η γενικοί διευθυντές. Η συμφωνία δεν έγινε κάτω από το τραπέζι και τα έτη 2015-2018 ήμασταν μέσα στην αγορά και βγάλαμε τιμές. Πιστεύω ότι υπάρχει αδυναμία διαχείρισης της φετινής ελαιοκομικής περιόδου».

Μετά τις δηλώσεις του κ. Γαβαλά, ο κ. Στρατάκης θέτει και θέμα ομαλής λειτουργίας εντός διοίκησης, και θέμα αντιπροέδρου αφού όπως είπε δεν μπορεί ο πρόεδρος να στρέφεται κατά του αντιπροέδρου και να μην απαντά ο κ. Μύρων Χιλετζάκης που ήταν αντιπρόεδρος και της τότε διοίκησης αλλά και της τωρινής.

"Αδυναμία διαχείρισης" λέει και ο Μιχάλης Καμπιτάκης

Για" αδυναμία διαχείρισης" της όλης κατάστασης από τον πρόεδρο, κάνει λόγο και το μέλος της διοίκησης Μιχάλης Καμπιτάκης που και αυτός συμμετείχε στην συμφωνία που είχε γίνει.

Είπε ότι η τότε συμφωνία με τους ιδιώτες  ήταν η έσχατη λύση αφού το τυποποποιητήριο της ΈΑΣΗ ήταν κλειστό από το 2009, και σε κακή κατάσταση όσον αφορά στον εξοπλισμό αλλά και τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Είπε ότι η  συμφωνία που είχε γίνει με τους ιδιώτες ήταν ότι θα προχωρήσουν σε συντήρηση αγορά του εξοπλισμού και αλλά και συντήρηση του κτηρίου, και τα κέρδη θα ήταν η απόσβεση επί της ουσίας του κεφαλαίου που είχε επενδυθεί.  Είπε μάλιστα ότι υπάρχει και άλλη μια συμφωνία που θα επέφερε τεράστια κέρδη στην Ένωση  η οποία  όμως πάγωσε λόγο εκλογών για την ανάδειξη του νέου συμβουλίου.

Το 2018 τη συμφωνία των προηγούμενων ιδιωτών αγόρασε μέχρι το 2024 ο όμιλος Αλμπαντάκη.

Ο κ. Καμπιτάκης ανέφερε ότι με τη συμφωνία αυτή και με τις επενδύσεις που έκανε ο Όμιλος, το ελαιόλαδο "Knossos" απογειώθηκε αφού στην αγορά διακινήθηκαν 700 τόνοι ελαιόλαδου, ενώ ακόμα και στις χρυσές εποχές της ΕΑΣΗ οι ποσότητες στην αγορά δεν ξεπερνούσαν τους 500 τόνους.

Η «Φωνή του Μαλεβιζίου» επικοινώνησε με τον κ. Μιχάλη Αλμπαντάκη που δήλωσε ότι οι ποσότητες που διακινήθηκαν ήταν περισσότερες περίπου 1000 τόνοι με την συγκεκριμένη ετικέτα. Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει τίποτα παραπάνω.   

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ