Στα 6,1 Ρίχτερ αναθεώρησε το Γεωδυναμικό

Petite Perle 300×250

Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες – Καμία αναφορά για τραυματισμούς

Μεγέθους 6,1 Ρίχτερ, ήταν – σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ισχυρή δόνηση που σημειώθηκε στις 9.23 π.μ. στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων. Το εστιακό του βάθος ήταν 56 χλμ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι το βάθος του ήταν αρκετά μεγάλο, γεγονός που σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα «δεν θα έχουμε συνέχεια». Όπως εξήγησε, τέτοιοι σεισμοί δεν συνοδεύονται από μεγάλη σεισμική δραστηριότητα.

Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε ότι η σεισμική δόνηση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον χθεσινό σεισμό στην Αλβανία.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκης μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε ο ίδιος.

Ο δήμαρχος Κισσάμου ανέφερε από την πλευρά του ότι οι τοπικές αρχές είναι σε επιφυλακή. Όπως είπε, ο σεισμός ήταν έντονος και είχε μεγάλη διάρκεια.

Στις αυλές των σχολείων οι μαθητές


Στις αυλές των σχολείων του Ηρακλείου βρίσκονται οι μαθητές μετά τη σεισμική δόνηση των 6,1 ρίχτερ. Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστας Θεοφάνους, στα σχολεία ενεργοποιήθηκε το σχέδιο σεισμού και οι μαθητές παραμένουν στις αυλές των σχολείων, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης εξήγησε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας , χωρίς μέχρι στιγμής πάντως, να έχει καταγραφεί κάποια ζημιά ή τραυματισμός από τον σεισμό.

ΠΗΓΗ: cretalive

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ