Αριστερό Δίκτυο: Δημοσιοποιήθηκε η νέα τάση στον ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία Ενημέρωση:

Συνεχίζεται η έντονη κινητικότητα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζεται η έντονη κινητικότητα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Κινητικότητα που παίρνει πολλές φορές απρόβλεπτες κατευθύνσεις. Το νέο στοιχείο είναι η δημοσιοποίηση της τάσης Αριστερό Δίκτυο. Η τάση υπήρχε από τον Σεπτέμβριο του 2018, αλλά τα μέλη της είχαν επιλέξει να μη δημοσιοποιήσουν την ύπαρξή της, δεδομένου ότι ήταν τότε στον ορίζοντα τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Στην ουσία, το Αριστερό Δίκτυο συσπειρώνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποστασιοποιήθηκαν από την προεδρική Κίνηση Μελών (οι λεγόμενοι «καραβελιστές»).

Το Αριστερό Δίκτυο αυτοπροσδιορίζεται ως ρεύμα ιδεών που θέλει να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με όλες τις τάσεις του κόμματος. «Θέλουμε το κόμμα να λειτουργεί με συλλογικές διαδικασίες. Δεν θέλουμε να είμαστε φράξια ή κόμμα μέσα στο κόμμα», είπε στο CNN Greece στέλεχος του Αριστερού Δικτύου.

Ποιοι το αποτελούν

Στη νέα τάση συμμετέχουν σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχωρίζουν οι Δημήτρης ΤζανακόπουλοςΔημήτρης Βιτσας, Πέτη Πέρκα, Έφη Καλαμαρά, Κώστας Πουλάκης, Κώστας Κάβουρας και Θεόφραστος Βαμβουρέλης. Εν όψει του συνεδρίου έχει ιδιαίτερη σημασία του Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος ως πρώην γραμματέας έχει λεπτομερή γνώση του κομματικού χάρτη σε όλη την Ελλάδα.

Παρά το ότι το Αριστερό Δίκτυο δεν κάνει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, η δημόσια λειτουργία οδηγεί εκ των πραγμάτων σε επανακαθορισμό τις εσωκομματικές ταυτότητες.

Οι θέσεις

Σύμφωνα με κομματική πηγή, το Αριστερό Δίκτυο δεν αντιτίθεται στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, θεωρούν ότι αυτή η διεύρυνση πρέπει να γίνει με αριστερό πρόγραμμα, προκειμένου στον νέο ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους τόσο οι αριστεροί όσο και οι προοδευτικοί δημοκράτες.

Δεν έχει διαφύγει της προσοχής των προσεκτικών παρατηρητών των εσωκομματικών εξελίξεων, ότι το Αριστερό Δίκτυο μιλάει για διεύρυνση και ανασυγκρότηση εν κινήσει του ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας τον όρο «μετασχηματισμός». Εξίσου σημαντικό είναι ότι γίνεται αναφορά σε «συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», χωρίς να υπάρχει κάποιος πρόσθετος προσδιορισμός στην ονομασία.

Το ερώτημα τώρα είναι πώς θα σταθεί το Αριστερό Δίκτυο στην πορεία προς το συνέδριο. Θα συμμαχήσεις με άλλες τάσεις και ποιες θα είναι αυτές;

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...