Χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικοί και οι ιερείς στο Γάζι μεταδίδουν το μήνυμα αγάπης των Τριών Ιεραρχών

Τελευταία Ενημέρωση:

Έξι χρόνια συμπληρώνει φέτος η προσπάθεια που ξεκίνησε ο θεολόγος  Παναγιώτης Ασημακόπουλος, καθηγητής στο Λύκειο Γαζίου, μαζί και με άλλους εκπαιδευτικούς, για την μετάδοση του μηνύματος της αγάπης και της αλληλεγγύης που πρεσβεύουν οι Τρεις Ιεράρχες.

Για παράδειγμα, ο Μέγας Βασίλειος διέθεσε όλη την περιουσία του και έφτιαξε ένα συγκρότημα κτιρίων (νοσοκομείο, ορφανοτροφείο, σχολείο) για όλους ενώ ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, στην Κωνσταντινούπολη, πρόσφερε καθημερινά φαγητό σε 7.000 ανθρώπους, αφού πρώτα είχε καταργήσει τα πολυδάπανα τραπεζώματα ανάμεσα στους αυλικούς του Παλατιού και του Πατριαρχείου.

Την ουσιαστική αυτή προσπάθεια, που γίνεται με τη συμβολή και των ιερέων της Ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Πολύδροσο, για να μην χάσει το νόημα της αυτή η μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης, αγκάλιασαν με θέρμη τόσο οι μαθητές του Λυκείου Γαζίου όσο και οι γονείς τους.

Έξι χρόνια στρώνονται τραπέζια αγάπης, συλλέγονται χρήματα, και προσφέρονται σε απόρους ενώ γίνονται και δωρεές.

Οι χαρές θέλουν και μουσική  και έτσι κάθε χρόνο η μεγάλη αυτή εκδήλωση κλείνει με παραδοσιακό κρητικό γλέντι.  

Έτσι και φέτος ο θεολόγος κ. Ασημακόπουλος μαζί με τους    π. Χρυσόστομο Νικάκη και π. Μιχαήλ Παναούση διοργανώνουν  “Εσπερινή εορτή των τριών Ιεραρχών” την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...