Τέσσερις τραυματίες από φωτιά στα διυλιστήρια της Motor Oil

Petite Perle 300×250

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται τέσσερις εργαζόμενοι της Motor Oil που τραυματίστηκαν από πυρκαγιά χτες το βράδυ στα διυλιστήρια στην Κόρινθο.

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, τέσσερις εργαζόμενοι, που τραυματίστηκαν από πυρκαγιά χτες το βράδυ, στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σοβαρό ατύχημα συνέβη γύρω στις 22.30 στο βοηθητικό ιατρείο της μονάδας παραγωγής βενζίνης υπ' αριθμόν 3.700 και θύματα είναι ένας νοσοκόμος 37 ετών και τρεις εργάτες, 55, 38 και 41 ετών.

Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με την ενημέρωση, ειδοποιήθηκε για το συμβάν από το ΕΚΑΒ, το οποίο κλήθηκε από τους υπευθύνους των διυλιστηρίων και όταν έφτασε στο σημείο η φωτιά είχε ήδη σβηστεί από τα συνεργεία της επιχείρησης.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας και στο Γενικό Κρατικό Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς, όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τα διυλιστήρια έχουν ένα κεντρικό ιατρείο και σε κάθε μονάδα ένα βοηθητικό ιατρείο. Όπως έγινε γνωστό, στην προκειμένη περίπτωση, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στον χώρο αναμονής του βοηθητικού ιατρείου της μονάδας «3.700».

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, που ερευνά την υπόθεση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των διυλιστηρίων.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον τραυματισμό εργατών από πυρκαγιά στο διυλιστήριο της Motor Oil στην Κόρινθο

«Οι τέσσερις εργάτες που νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα μετά από έκρηξη στο εργοστάσιο της "Motor Oil" αποκαλύπτουν με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και τις συνθήκες εντατικοποίησης, που επικρατούν σε χώρους δουλειάς» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τον τραυματισμό εργατών από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil στην Κόρινθο.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «το νέο έγκλημα σε βάρος των εργατών, και ζητά να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια», τονίζοντας «οι εργαζόμενοι τώρα πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφαλείας».

Το ΚΚΕ εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες εργάτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ