Δέσμευση Μητσοτάκη από τα Χανιά: Νέος ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο, με διόδια

Petite Perle 300×250

Την αντιπεριφέρεια Χανίων επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του στην Κρήτη και τα Χανιά.

Ο πρωθυπουργός, αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου υπεγράφη σύμβαση για ένα τολμηρό και πρωτοπόρο πρόγραμμα, όπως το χαρακτήρισε ο Κυράκος Μητσοτάκης, που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το δημόσιο για να μειώσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.

Στην Περιφέρεια έφθασε λίγο μετά τις 18:30, όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία όλων των δημάρχων του νομού, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, και του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή.

Με την ολοκλήρωσή της, ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για την μεγαλύτερη αναπτυξιακή εκκρεμότητα που αφορά την Κρήτη, όπως χαρακτήρισε τον ΒΟΑΚ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «θα μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, αποτελεί δέσμευσή μου οτι θα γίνει και θα ξεκινάει από την Κίσσαμο, αφού κατασκευαστικά είναι αρκετά απλό να γίνει, οπότε δικαιολογεί την ένταξή του στο κύριο σκέλος του έργου.

Για να γίνει το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες. Έχει γίνει σημαντική δουλειά αυτό το 7μηνο για να ωριμάσουν οι μελέτες. Εντός έξι με εννέα μηνών θα υπάρχει η περιβαλλοντική για να προκηρυχθεί εντός του 2021.

Στο ενδιάμεσο θα εξετάσουμε το ζήτημα της χρηματοδότησης. Έχει γίνει συζήτηση με την ευρωπαϊκή επιτροπή για να χρηματοδοτηθεί από πόρους μας τουλάχιστον το πρώτο σκέλος, ενώ εξετάζεται και η συμπλήρωση της χρηματοδότηση από παράταση πόρων άλλων συμβάσεων. Θα γίνει με διόδια, διευκολύνσεις όμως προς του μόνιμους κατοίκους. Άπαξ και το έργο προκηρυχθεί θα γίνει, εντός των προδιαγραφών που θα ορίσουμε.

Η οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο ζήτημα του δρόμου. Ο στόχος μας είναι να μειώσουμε κατά 50% τους θανάτους από τροχαία εντός της 10ετίας. Ήδη υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση. Κάνω έκκληση στους συντοπίτες μου. Θα χρειαστούν χρόνια για να ολοκληρωθεί ο καινούριος δρόμος και οι οδηγοί στην Κρήτη θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά την οδική τους συμπεριφορά.»

Τέλος, συμπλήρωσε οτι θα υπάρξει η σύνδεση του αεροδρομίου Χανίων με την εθνική οδό, πιθανότατα ως δημόσιο έργο ανεξάρτητα από τον ΒΟΑΚ.

Όσον αφορά τη στελέχωση των δήμων, ανέφερε οτι θα συζητηθούν οι παρεμβάσεις, αφού δεν θέλει να επιτρέψει μικροί δήμοι να αποψιλωθούν.

«Οι δεσμεύσεις που έλαβα ισχύουν στο ακέραιο, δεν θα σας πούμε τίποτα που δεν ισχύει. Τα χρονoδιαγράμματα είναι ρεαλιστικά», σχολίασε κλείνοντας, για να αποχωρήσει με επόμενο σταθμό το δημαρχείο Χανίων.

Πηγή: www.zarpanews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ