Υπογράφηκε το μνημόνιο με UEFA και FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Petite Perle 300×250

Υπογράφηκε το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεκ Κλάρκ.

Το ποδοσφαιρικό μνημόνιο θα περιλαμβάνει τις προτάσεις UEFA-FIFA που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να μην μπορούν ΕΠΟ και σύλλογοι να διαμαρτυρηθούν για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στην χώρα. Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι οι όποιες αλλαγές να έχουν την «σφραγίδα» των δύο Διεθνών Συνομοσπονδιών.

Το μνημόνιο περιέχει από τα οργανωτικά του ποδοσφαίρου την αντιμετώπιση της βίας και τη χειραγώγηση της διαιτησίας μέχρι τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων και τις προδιαγραφές που θα πρέπει να τηρηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Δευτέρας, τα στελέχη της UEFA και της FIFA είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΠΟ και συζήτησαν για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το παρών έδωσαν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει έχει αναλάβει τις επαφές με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες εκ μέρους της Πολιτείας. Εκεί βρέθηκαν επίσης οι Πετρ Φούσεκ, Εμιλι Σο και Ζόραν Λάκοβιτς.





Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ