Δήμος Μαλεβιζίου: Κλειστοί παιδικοί- βρεφικοί σταθμοί και σχολεία

Petite Perle 300×250

Κλειστοί θα παραμείνουν από σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου και για τις επόμενες 14 ημέρες οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί του Δήμου Μαλεβιζίου, έπειτα από τις έκτακτες ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού. Το μέτρο αφορά και στη λειτουργία των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρεςΑυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών, καθώς και ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Όπως τονίστηκε από τον Υπουργό Υγείας, πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στη μείωση της διασποράς της νόσου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ