Επικεφαλής του ΠΟΥ: «Δεν είναι αρκετή η καραντίνα για να νικηθεί ο κορονοϊός»

Petite Perle 300×250

Ο Μάικ Ράιαν υποστήριξε σε συνέντευξή του στο BBC πως «Οι χώρες δεν μπορούν απλά να κλείνουν τις κοινωνίες σε καραντίνα, για να πολεμήσουν τον ιό, αλλά χρειάζονται και ισχυρά μέτρα στήριξης των δημοσίων συστημάτων Υγείας».

Ο επικεφαλής ειδικός του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε αυτό που πρέπει να εστιάσουμε είναι στο να βρούμε αυτούς που είναι ασθενείς, αυτοί που έχουν τον ιό και να τους απομονώσουμε. Να βρούμε τις επαφές τους και να τις απομονώσουμε» και πρόσθεσε:

«Ο κίνδυνος τώρα με την καραντίνα είναι πως αν δεν ληφθούν τώρα ισχυρά μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας, όταν τα μέτρα περιορισμού και απομόνωσης αρθούν, τότε υπάρχει ο κίνδυνος ο ιός να αρχίσει και πάλι να βρίσκεται σε έξαρση».

Ο Μάικ Ράιαν επίσης τόνισε: «Μόλις έχουμε υπό έλεγχο την μετάδοση, πρέπει να κυνηγήσουμε τον ιό. Να πάρουμε αυτή τη μάχη», ενώ για τα εμβόλια κατά του Covid-19 συμπλήρωσε:

«Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως είναι ασφαλές. Μιλάμε για τουλάχιστον ένα χρόνο. Τα εμβόλια θα έρθουν, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται τώρα».


Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ