Τι προστατεύει τις γυναίκες από τον κορωνοϊό;

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως οι άνδρες παρατηρείται πως προσβάλλονται περισσότερο από τον κορωνοϊό ενώ καταγράφονται και περισσότεροι θάνατοι. Όπως είπε: «Δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο κ. Τσιόδρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν τα δεδομένα μέχρι τώρα δείχνουν ότι οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι στον ιό. Ο λοιμοξιωλόγος του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι υπάρχουν δεδομένα από τον SARS και τον MERS που το το επιβεβαιώνουν. “Ίσως έχει να κάνει με το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, τα οποία είναι συνήθειες που εντοπίζονται συχνότερα στους άνδρες. Φαίνεται ότι έχουν κάποιο ρόλο τα οιστρογόνα του γυναικείου φύλου και φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν γενικότερα ισχυρότερο αμυντικό σύστημα. Θα δούμε αν θα επιβεβαιωθεί μέχρι το τέλος της επιδημίας”

Τόνισε ωστόσο πως και οι γυναίκες πρέπει να είναι προσεκτικές καθώς κι αυτές προσβάλλονται από τον ιό. Ενώ στους θανάτους όπως είναι γνωστό καταγράφονται και γυναίκες.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...