Υπογραφή συμβάσεων για την κτίριο της Οδού Ανδρόγεω και την αίθουσα “Μ. Καρέλλης”

Τελευταία Ενημέρωση:

Δύο σημαντικές συμβάσεις για το Δημοτικό Κτίριο της οδού Ανδρόγεω και την Αίθουσα «Μ. Καρέλλης»

Δύο σημαντικές συμβάσεις για την βελτίωση της προσβασιμότητας του Δημοτικού Κτιρίου της οδού Ανδρόγεω καθώς και την αναβάθμιση της Δημοτικής Αίθουσας «Μ. Καρέλλη»  υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη 22 Απριλίου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αυτεπιστασίας, Πρασίνου και Καθημερινότητας Γιάννης Αναστασάκης.

Συγκεκριμένα η σύμβαση για την «Βελτίωση Προσβασιμότητας για ΑμεΑ και επισκευές στο Δημοτικό Κτίριο της οδού Ανδρόγεω 2»  που υπεγράφη με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας έχει τελικό ποσό τις 52.929, 70 € και χρονοδιάγραμμα τους δύο (2) μήνες από την υπογραφή. Η μελέτη βελτίωσης της προσβασιμότητας του Δημοτικού Κτιρίου έχει ως στόχο να γίνει το κτίριο προσεγγίσιμο και πιο φιλικό στα άτομα με αναπηρίες.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή ραμπών πρόσβασης προς την κύρια είσοδο του κτιρίου και προς το Καφέ Πολύκεντρο επί της οδό Ανδρόγεω. Ακόμα προβλέπεται η διαμόρφωση πρόσβασης στις τουαλέτες του Καφέ  μαζί με ράμπα πρόσβασης προς τον υπαίθριο χώρο, η τοποθέτηση ηλεκτρικού αναβατορίου προς τον χώρο του ανελκυστήρα στο ισόγειο και στο επίπεδο του πρώτου υπογείου, η τοποθέτηση στοιχείων χειρολησθήρα στο εσωτερικό του ανελκυστήρα και αναδιαμόρφωση των WC ΑμεΑ.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής σε διάφορα σημεία του κτιρίου.

«Ανακαίνιση Αίθουσας Μ. Καρέλλη»

Η δεύτερη σύμβαση για την «Ανακαίνιση Αίθουσας Μ. Καρέλλη» υπεγράφη με την πρόεδρο της αναδόχου εταιρείας «Πολυμετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Πολιτισμού Τουρισμού Ανάπτυξης Ηρακλείου ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.» κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη και έχει τελικό ποσό τις 47.041, 22 €. Το χρονοδιάγραμμα της είναι τρεις (3) μήνες από την υπογραφή και προβλέπει ήπιες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις στην αίθουσα «Μ. Καρέλλης» με στόχο την ανανέωση και την ποιοτική αναβάθμιση της.

Συγκεκριμένα η σύμβαση προβλέπει τη  δημιουργία αναβαθμών για την τοποθέτηση των καθισμάτων προκειμένου να βελτιωθεί η γραμμή θέασης, την επένδυση του υπερυψωμένου πατώματος και των αναβαθμών, την αποξήλωση υφιστάμενων καθισμάτων, η  αντικατάσταση του υφιστάμενου υφάσματος των καθισμάτων με ηχοαποροφητική επένδυση και η επανατοποθέτηση τους στις νέες θέσεις πάνω στους αναβαθμούς, επίσης προβλέπεται η καθαίρεση της υφιστάμενης ψευδοροφής της αίθουσας και τοποθέτηση νέας (ο σκελετός της ψευδοροφής παραμένει) και τέλος η επένδυση με laminate του πατώματος της αίθουσας ώστε να λειτουργεί ανακλαστικά.

OΔήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Τόσο η βελτίωση της προσβασιμότητας στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω όσο και η ανακαίνιση της αίθουσας “Μανώλης Καρέλλης”  είναι έργα απαραίτητα που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τους συγκεκριμένους χώρους. 

Παρά τις δεδομένες δυσκολίες αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης που ζούμε, εμείς εξακολουθούμε να προχωράμε στην υλοποίηση μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...