15 μήνες μετά έρχεται εργολαβία για τις ζημιές από τις βροχές του 2019 στο ΒΟΑΚ

Petite Perle 300×250

Έχουν περάσει 15 περίπου μήνες από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κρήτη προκαλώντας τεράστιες ζημιές και στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Οι πληγές σε αρκετά σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα είναι ακόμα ορατά όπως δείχνουν οι χαρακτηριστικές φωτογραφίες του creta24.gr μεταξύ Πέρα Γαλήνων και Σισών. Εκεί μεγάλοι βράχοι έχουν διαλύσει το προστατευτικό τείχος που είχε δημιουργηθεί πριν χρόνια για να συγκρατήσει το πρανές.

Στο διάστημα των 15 αυτών μηνών σε αρκετά σημεία ειδικά στο νομό Χανίων έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης. Στους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνου ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει για την αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσαν οι βροχές του 2019.Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24.gr μία από τις μελέτες που έχει αναθέσει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και το υπουργείο Υποδομών έχει ήδη παραδοθεί και περιλαμβάνει μία σειρά από παρεμβάσεις σε σημεία του ΒΟΑΚ από το Φόδελε μέχρι και το Ρέθυμνο.
Η συγκεκριμένη εργολαβία αναμένεται να ανατεθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου το αργότερα και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε Φόδελε, Πέρα Γαλήνους Σίσες, Εξάντη, αλλά και σε άλλα σημεία του οδικού άξονα. Στόχος των παρεμβάσεων κατά κύριο λόγο θα είναι η απομάκρυνση βράχων και χωμάτων που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο αλλά και παρεμβάσεις ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή προστασία των οδηγών από ενδεχόμενες πτώσεις πρανών.


CRETA24.GR

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ