Σωκράτης Βαρδάκης: Να βγάλει η κυβέρνηση επιτέλους από το αδιέξοδο τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Petite Perle 300×250

Την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, που προβλέπει επαναπρόσληψή τους από την 1 η Μαΐου, ζητά με νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.


«Παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις το προηγούμενο διάστημα και τις συνεχής διαμαρτυρίες του Σωματείου ΕΡΜΗΣ και της Ομοσπονδίας, μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, δεν έχουν δώσει κάποια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αβέβαιο μέλλον», υπογράμμισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.


Υπενθυμίζουμε ότι, από την 1η Απριλίου έληξε η συμβατική ισχύς της Σ.Σ.Ε. και παρατάθηκε πλασματικά η ισχύς της για ένα τρίμηνο, χρονικό διάστημα στο οποίο ξεκινούν τις διαπραγματεύσεις για την σύναψη νέας σύμβασης εργασίας. Ωστόσο, λόγω των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε αναγκαστική ισχύ σε όλη τη χώρα, είναι πλέον, παντελώς αδύνατον να ξεκινήσουν αυτές οι
διαπραγματεύσεις με την εργοδοτική πλευρά, πολλώ μάλλον όταν οι επιχειρήσεις έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοί τους να έχουν περιέλθει σε πραγματικό αδιέξοδο, από τι στιγμή που την
1η Μαΐου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σ.Σ.Ε., θα έπρεπε να ξεκινήσουν να εργάζονται, ωστόσο προς το παρόν, δεν γνωρίζουν το τι πρόκειται να επακολουθήσει.


Σχετικά με την υποχρέωση των επιχειρήσεων, το Σωματείο Οδηγών «ΕΡΜΗΣ» ζητά να δοθεί η δυνατότητα στους εργοδότες, αφού συνεχίζουν να τελούν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας και μετά την 1 η Μαΐου, να μπορούν να δηλώσουν από την ημέρα εκείνη (1/5/2020) ότι αναστέλλουν και τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, προκειμένου να τύχουν οι τελευταίοι της οικονομικής στήριξης, που εξήγγειλε η Πολιτεία.


Ο κ. Βαρδάκης καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τα αιτήματα του Σωματείου προκειμένου να αποφευχθεί η βίαιη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, παρατείνοντας την ισχύ της Σ.Σ.Ε. των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων(Π.Κ. 1/28.05.2019), κατά ένα έτος και δηλώνει συμπαραστάτης στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που ξεκινάει από αύριο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ