Δυναμική συγκέντρωση και διαμαρτυρία των εργαζόμενων στον τουρισμό

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Δυναμική συγκέντρωση και διαμαρτυρία των εργαζόμενων στον τουρισμό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στο Ηράκλειο, οι οποίοι, σύμφωνα με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θα πρέπει να επαναπροσληφθούν στις 25 Μαΐου, με τη σύμφωνη γνώμη των εργοδοτών και να τεθούν στο καθεστώς προστασίας του κράτους, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση, βαδίζοντας χωρίς σχέδιο για τον τουρισμό, δεν έχει κατορθώσει να δώσει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων, οδηγώντας τους σε πραγματικό αδιέξοδο, καθώς δεν εργάζονται εδώ και μήνες», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν σήμερα.

 «Παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας στις 7 και 27 Απριλίου και στις 7 Μαΐου, ζητώντας να τεθούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, σε καθεστώς αναστολής εργασίας, όπως έχει θεσμοθετηθεί μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση για τους υπόλοιπους εργαζομένους, αφού οι επιχειρήσεις που απασχολούνται δεν λειτουργούν ακόμα, δυστυχώς η Κυβέρνηση συνεχίζει να σιωπά, απαξιώνοντάς τους. Τόσο ο κ. Θεοχάρης, όσο και ο κ. Βρούτσης, είναι αμφίβολο αν έχουν καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζητούν τη στήριξη της πολιτείας ώστε να επιβιώσουν το επόμενο διάστημα.

Σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με τηνδυναμική κινητοποίησή τους στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι δεν θα επιτραπεί η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, που με αγώνες και θυσίες κατέκτησαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια», συμπλήρωσε ο κ. Βαρδάκης.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...