Ο Σωκράτης Βαρδάκης για την Μάχη της Κρήτης

Petite Perle 300×250

«Η 21η του Μάη είναι μια μέρα ορόσημο για τον τόπο μας. Τιμούμε, θυμόμαστε και παραδειγματιζόμαστε από τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης. Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα σήμερα από εδώ, ότι ο Ελληνικός λαός ενωμένος, μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης.


«Η Μάχη της Κρήτης, μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο, αποτελεί ένα παράδειγμα παλλαϊκής αντίστασης, απέναντι στο Ναζισμό, αλλά και αγάπης για την πατρίδα και την προάσπιση της.


Ο γενναίος Κρητικός λαός, αψηφώντας  την ισχύ των αντιπάλων απέδειξε πως η ψυχή μας είναι ο πλούτος και η περιουσία μας, πολεμώντας ηρωικά για τα ιδανικά της Πατρίδας, της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας. Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, δεν είχαν υπολογίσει έναν παράγοντα, την λυσσαλέα αντίσταση του ντόπιου πληθυσμού. 


Είναι "το Παράδειγμα" αυτοθυσίας για τα ιδανικά και τις αξίες τα οποία είναι σύμφυτα με την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων. 
Με την ίδια πίστη σε αυτά τα ιδανικά αγωνιζόμαστε και σήμερα για να εξαλείψουμε φασιστικά φαινόμενα μέσα στη σημερινή κοινωνία.  Η μνήμη και η γνώση της ιστορίας μας, είναι τα όπλα μας και δημιουργούν σε όλους μας μια ιερή υποχρέωση να διατηρήσουμε και να περιφρουρήσουμε με τις πράξεις μας, τις αξίες μας.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ