Σημαντικές αποφάσεις στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης την Τετάρτη 3 Ιουνίου αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων, σημαντικά θέματα στους τομείς της υγείας, υποδομών, επιχειρηματικότητας και συνεργασίας Περιφέρειας και Δήμων, όπως επίσης συμμετοχή στη πρώτη ενεργειακή κοινότητα Κρήτης.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:

-Η προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης «Επιμορφωτικό πρόγραμμα SARS-COV2-προφύλαξη και μέτρα πρόληψης για τους εργαζόμενους στα τουριστικά καταλύματα, τουριστικά γραφεία οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, ξεναγούς, συνεδριακό τουρισμό εστίαση» προϋπολογισμού 124.000 ευρώ.

-Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην ενεργειακή κοινότητα Ανατολικής Κρήτης με τον τίτλο «Μινώα Ενεργειακή».

-Υποβολή αίτησης για την χρηματοδότηση της πράξης «Στήριξη της λειτουργίας παρατηρητηρίου καινοτόμου επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης» στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης  με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

-Διανομή δωρεάν tablet στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (λύκεια όλων των τύπων) της Περιφέρειας Κρήτης

-Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση του δρόμου Άγιος Βλάσσης-Άγιος Σύλλας και αποκατάσταση των κατολισθήσεων εντός των οικισμών Αγ. Βλάσσης και Άγ. Σύλλας.

-Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την υλοποίηση του έργου συντήρηση βελτίωση του δρόμου Καβροχώρι έως Κεραμούτσι.

-Λήψη προσωρινών μέτρων για την εκτέλεση εργασιών στην νέα επαρχιακή οδό Ρεθύμνου οικισμός Μέλαμπες, οικισμός Αγ. Γαλήνη και συνδεόμενοι δρόμοι.

-Έγκριση προσωρινών μέτρων για το κλείσιμο επαρχιακής οδού  με εκτροπή κυκλοφορίας,  για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών και φθορών οδοστρωμάτων στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Ρεθύμνου.

-Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο που συστεγάζεται το Κέντρο Πληροφόρησης Ανωγείων και ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης του Δήμου Ανωγείων σε επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

-Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το αθλητικό σωματείο Βιάννου  ο «Πατούχας» που αφορά του εκτέλεση του έργου «Συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου Βιάννου.

-Έγκριση διαβαθμιδικής σύμβασης με τον Δήμο Αμαρίου για την άσκηση από την Περιφέρεια  Κρήτης των αρμοδιοτήτων στον τομέα διαχείρισης υδάτινων πόρων του Δήμου Αμαρίου.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης ευχαρίστησε τους επικεφαλής και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση για το υψηλό επίπεδο της συνεδρίασης, την ανταλλαγή προτάσεων για την ενιαία ανάπτυξη του νησιού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ