Κύπρος: Πέντε νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Petite Perle 300×250

Τα τρία κρούσματα προέκυψαν από διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Πέντε θετικά κρούσματα κορωνοϊού, ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κύπρο, από σύνολο 1289 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, τα σημερινά τρία κρούσματα προέκυψαν από σύνολο 39 δειγμάτων που λήφθηκαν τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων,

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο άτομα από ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων από πτήσεις και ένα άτομο από ιχνηλάτηση επαφών κρούσματος με ταξιδιωτικό ιστορικό.

Από σύνολο 279 δειγμάτων που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Έχουν ήδη εντοπιστεί οι στενές επαφές του ατόμου και έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα σχετικά πρωτόκολλα.

Από σύνολο 261 δειγμάτων από το πρόγραμμα παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για επαναπατρισθέντα, ο οποίος είχε υποβληθεί σε εργαστηριακή εξέταση κατά την άφιξή του και ήταν αρνητικός στον ιό, βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, ανέπτυξε συμπτώματα και παραπέμφθηκε από τον Προσωπικό του Ιατρό στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας για έλεγχο.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 980.  Επιπρόσθετα, μέχρι σήμερα το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου παραμένουν δύο ασθενείς.

Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δύο ασθενείς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ