Στον όμιλο Hines και επίσημα τα ξενοδοχεία Apollonia, Sitia Beach και Santa Marina

Petite Perle 300×250

Την περασμένη Τετάρτη, καθώς τελείωσαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και έκλεισαν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, ολοκληρώθηκε το deal της εξαγοράς της εταιρείας Cyan Group of Hotels  που διαθέτει 3 ξενοδοχεία στην Κρήτη από τον αμερικανικό όμιλο Hines που την απέκτησε καταβάλλοντας συνολικά ποσό άνω των 61 εκατομμυρίων ευρώ.

Πλέον στο χαρτοφυλάκιό της ανήκουν οι δύο πεντάστερες μονάδες Apollonia Beach Resort & Spa (Ηράκλειο) και Sitia Beach City Resort & Spa (Σητεία) όπως επίσης και του ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων Santa Marina Beach Resort στην περιοχή της Αμμουδάρας.

Η Hines θα δαπανήσει επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό τους, ενώ έχει προαναγγείλει την έναρξη λειτουργίας των μονάδων του Ηρακλείου τον Ιούλιο.  Υπενθυμίζεται ότι η Hines είναι κάτοχος και των δύο ξενοδοχείων Coral και Hermes του ομίλου Μαμιδάκη στον Αγιο Νικόλαο.

Στον κλάδο της φιλοξενίας, η εταιρεία έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο του Γ. Δασκαλαντωνάκη. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δεύτερη κίνηση στην αγορά της Αθήνας, με την εξαγορά του κτηρίου του Odeon Starcity στη Λ. Συγγρού, το προηγούμενο φθινόπωρο.

Για το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο θα μετατραπεί και αυτό σε ξενοδοχείο, υποβλήθηκε προσφορά 20 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού της Εθνικής Leasing.

Άλλωστε, ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του ομίλου Πολ Γομόπουλος, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που οργάνωσε η Prodexpo, είχε δηλώσει: "Η επιλογή μας να τοποθετηθούμε στην Ελλάδα ήταν στο πλαίσιο του να αποκτήσουμε μόνιμη παρουσία εδώ. Δεν πρόκειται να αλλάξει λόγω της πανδημίας. Απλώς θα προσαρμοστούμε ανάλογα με τις συνθήκες, οι οποίες μάλιστα είναι πιθανό να γεννήσουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες".

Η Hines δεν επενδύει μόνο στον ξενοδοχειακό κλάδο αλλά και στον τομέα του εμπορίου.

Πηγή: patris.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ