Ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό στο Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

Τα ζητήματα που ανακύπτουν στον τουριστικό τομέα, λόγω κορωνοϊού, και οι τρόποι αντιμετώπισης τους αλλά και γενικότερα οι παθογένειες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το Μαλεβίζι ως τουριστική περιοχή τέθηκαν επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας.

Με προσκεκλημένους τους τουριστικούς επιχειρηματίες και εκπροσώπους των εργαζομένων στον τουρισμό αλλά και με την καίρια παρέμβαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του  Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου στον τομέα του τουρισμού Κυριάκου Κώτσογλου  έγινε μια γόνιμη συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του τουρισμού στα όρια της περιφέρειας του Δήμου Μαλεβιζίου.

Τόσο ο Δήμαρχος Μενέλεαος Μποκέας, όσο και ο κ Κώτσογλου παρουσίασαν τα επιμέρους σχέδια με προγραμματισμό που έχουν κάνει για το δήμο και την περιφέρεια, αντίστοιχα, σε αυτόν το ευαίσθητο και όπως αποδείχθηκε, λόγω κορωνοϊού, πολύπαθο τομέα, τον τουριστικό.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων, ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων ανέδειξαν πρακτικά αλλά και ουσιαστικά προβλήματα που συναντούν στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται χωρίς να κρύψουν πως η τουριστική σεζόν που ξεκινά σε λίγες ημέρες δεν θα είναι ρόδινη αφού κρατήσεις νέες δεν γίνονται ενώ έχουμε πολλές ακυρώσεις διακοπών για την τρέχουσα περίοδο. Ο Ιούλιος, όπως είπαν χαρακτηρηστικά ,θα είναι για τα τουριστικά καταλύματα σαν ένας κακός Απρίλιος από πλευράς πληρότητας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν να σκύψει ο Δήμος με κοινωνική ευαισθησία πάνω από ζητήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι που φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών έχουν μείνει και θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Ο κ Κώτσογλου εκτίμησε ως θετικές τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς Δήμου για την τουριστική ανάδειξη του Μαλεβιζίου και τη βελτίωση των υποδομών του ωστόσο ζήτησε να υπάρξει μια πυξίδα για το που θέλει ο τόπος να φθάσει σε πέντε χρόνια.

Αν δώσουμε σε έναν επισκέπτη διαμονή πέντε ημερών στο Μαλεβίζι και τον ρωτήσουμε τι μπορεί να κάνει μέσα στις ημέρες αυτές στον τόπο διακοπών του, πέρα από το να παραμείνει στο ξενοδοχείο, τότε θα έχουμε απαντήσει στο μπούσουλα που ψάχνουμε. Υποσχέθηκε δε η Περιφέρεια Κρήτης, εφόσον ο Δήμος Μαλεβιζίου καταλήξει στο σχεδιασμό του, να βοηθήσει με ότι μέσο μπορεί και έχει διαθέσιμο.

Πάνω σε αυτό το σχέδιο, ανέφερε ο κ Μποκέας πως δουλεύει ήδη το Μαλεβίζι και θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα σύντομα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ