«Μου έλεγε ότι με 82% αναπηρία θα παίζω… μπάλα»: Μαρτυρία για τον ψευτογιατρό

Petite Perle 300×250

Συγκλονίζει νέα μαρτυρία θύματος του ψευτογιατρού Νικόλαου Κοντοστάθη, ο οποίος του απέσπασε 98.000 για να του… εξαλείψει την αναπηρία.

Ειδικότερα, ο 47χρονος άνδρας κατέθεσε στις Αρχές όσα βίωσε καθώς και τις συνέπειες στη βεβαρημένη υγεία του.

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», χειρουργήθηκε σε ιδιωτική κλινική από πρώην πολιτικό και νυν γιατρό, έναν νευροχειρουργό που ο γιατρός – «μαϊμού» θα έκανε… ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και από έναν ακόμη νευροχειρουργό, παρουσία -φυσικά- του ίδιου του απατεώνα.

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής δεν αποκλείεται μάλιστα και ο ίδιος ο πρώην πολιτικός να είχε εξαπατηθεί από τον Νικόλαο Κοντοστάθη για την ιατρική του ιδιότητα.

«Θα σε κάνω να παίζεις μπάλα»

Ο 47χρονος άνδρας έχει 82% αναπηρία:

«Διαγνώστηκα με 82% αναπηρία. Από λιοντάρι έγινα χελώνα. Έψαχνα να βρω κάποια λύση, κάποια ελπίδα. Κάποια στιγμή βρήκα έναν νευροχειρουργό (αυτόν που υποσχέθηκε ο Κόντος ότι θα τον κάνει ταξίαρχο της… ΕΛ.ΑΣ.), τον Μάρτιο του 2018. Εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική. Πριν από το γραφείο του, όταν πήγα, ήταν ο Κόντος. Με έπεισε σε τέτοιο σημείο που μέχρι και το χέρι τού φίλησα, όταν μου είπε ότι είναι ορθοπεδικός με σπουδές σε Ελβετία και Αμερική και μπορεί να με κάνει απολύτως καλά. "Μην ανησυχείς, θα σε κάνω να παίζεις μπάλα", μου έλεγε».

Το χειρουργείο που πληρώθηκε αδρά

«Τον Αύγουστο του 2018 μού είπε πως μάλλον δεν ταιριάζει το μόσχευμα "αλλά κάτι θα καταφέρουμε". Το νέο μόσχευμα κοστίζει 54.000 ευρώ, είπε. "Αν με κάνεις καλά, του είπα, έχω ένα σπιτάκι, θα σου το δώσω". Τέλη Σεπτεμβρίου 2018 μού είπε να τον δω γιατί έρχεται το μόσχευμα. Ανέφερε ότι αν κάναμε την εγχείρηση σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, θα χρειαστώ 150.000 ευρώ, ενώ αν την κάνω στην κλινική που είχα πάει αρχικά, 100.000 ευρώ. Μου είπε πως εκείνος θέλει 20.000 ευρώη κλινική άλλα 20.000 ευρώ και ακόμη 30.000 ευρώ εκείνος μετά την εγχείρηση.

Όταν τον συνάντησα, παρουσιάστηκε και φαινόταν κάτι παραπάνω από… Ωνάσης! Εγώ είχα δανειστεί χρήματα από συγγενείς και φίλους. Αρχικά του έδωσα 20.000 ευρώ. Στις 11 Οκτωβρίου 2018 θα γινόταν η εγχείρηση και μία μέρα νωρίτερα έκανα εισαγωγή. Ήρθε στο κρεβάτι μου μαζί με έναν αναισθησιολόγο. Μετά ήρθε ο νευροχειρουργός που με είχε συστήσει στον Κόντο. Ήρθαν μαζί. Η αδερφή μου και ο γαμπρός μου έδωσαν άλλες 20.000 ευρώ στη ρεσεψιόν. Το χειρουργείο διήρκεσε από τις 09:00 έως τις 16:00» αναφέρει ο 47χρονος, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο».

Το… κομμένο πλευρό

Η περιγραφή του άνδρα που εξαπατήθηκε από τον γιατρό – «μαϊμού» για όσα έζησε μετά το χειρουργείο είναι συγκλονιστική.

«Μου είχαν κόψει λίγο ένα πλευρό και είχαν αδειάσει τον αέρα από έναν πνεύμονα. Είδα το κανάλι των νευρώνων, μου έλεγε "και κούναγες και τα δύο πόδια", αλλά εγώ δεν μπορούσα να κουνήσω τίποτα. Το χειρουργείο το έκανε ο πρώην πολιτικός, ενώ μέσα ήταν ο νευροχειρουργός που μου είχε συστήσει τον Κόντο, ένας ακόμη χειρουργός και ο ίδιος ο Κόντος. Μετά από 10 μέρες ήρθε στο σπίτι μου και του δώσαμε άλλες 30.000 ευρώ. Σαράντα μέρες μετά ήμουν ακόμη στο κρεβάτι, πονούσα φρικτά από το κομμένο πλευρό και δεν μπορούσα να αναπνεύσω καλά.

Όταν διαμαρτυρήθηκα, μου είπε πως θα με αναλάβει μία φυσιοθεραπεύτρια πολύ καλή που έχει έρθει από την Αμερική, η Πέπα. "Παίρνει 60 ευρώ την ώρα και χρειάζεσαι τέσσερις φορές την εβδομάδα". Είχε έρθει αυτή, αλλά κάποια στιγμή την είχα ρωτήσει πως λέγεται ο μυς πίσω από το πόδι (δικέφαλος) και εκείνη δεν ήξερε να μου απαντήσει, κάτι που μου είχε κάνει εντύπωση».

Ενέσεις βλαστοκυττάρων αξίας… 28.000 ευρώ

«Αρχές Ιανουαρίου 2019, ο Κόντος μού είπε πως πρέπει να κάνουμε τέσσερις ενέσεις με βλαστοκύτταρα που έχουν έρθει από τη Γαλλία και κοστίζουν 7.000 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες θα βοηθήσουν στο δέσιμο του κλωβού που είχε τοποθετηθεί στη σπονδυλική μου στήλη. Όταν έκανε τις ενέσεις, έβαζε στην τσέπη του τα φιαλίδια και τις σύριγγες, δεν άφηνε τίποτα πίσω του. Δώσαμε άλλες 28.000 ευρώ. Η οικογένειά μου είχε κάνει Πρωτοχρονιά με… 10 λεπτά του ευρώ. "Πρέπει επίσης, να πάρεις κάποια ειδικά χάπια για να γίνεις καλά τα οποία κοστίζουν 15.000 ευρώ". Δεν έχω άλλα λεφτά, του είπα. Καλά, μου λέει, θα τα δώσω σε μία ηγουμένη, που έχει χρήματα, αφού εσύ δεν έχεις».

«Μου έλεγε ότι είχε σώσει τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας από καρκίνο»

Ο Νικόλαος Κοντοστάθης συνέχιζε να ζητά χρήματα από τον 47χρονο, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, για άλλη φαρμακευτική αγωγή αλλά και το… σπίτι που του είχε υποσχεθεί το θύμα:

«Τον Μάιο του 2019 με ενόχλησε για το σπίτι που του είχα υποσχεθεί ότι θα του δώσω. Δεν περπάτησα ακόμη του απάντησα, όταν τα καταφέρω, θα σου πω. Από εκείνη τη στιγμή εξαφανίστηκε. Μου έλεγε ότι είχε σώσει τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας από καρκίνο και του είχε δωρίσει ένα ρολόι αξίας 350.000 ευρώ.

Ο πρώην πολιτικός που με χειρούργησε, ο άλλος που με σύστησε στον Κόντο και ένας ακόμη, που ήταν στο χειρουργείο, μετά μου είπαν πως από εδώ και πέρα να μιλάω με τον Νίκο (Κόντο), που είναι εξαίρετος επιστήμονας.

Όλα αυτά τα έχω καταθέσει. Τώρα είμαι με κομμένο πλευρό και δεν μπορώ να αναπνεύσω γιατί μου είχαν ξεφουσκώσει τον πνεύμονα. Είχαν περάσει την περίπτωσή μου ως εγχείρηση ΣΩΜΑΤΕΚΤΟΜΗΣ».


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ