Τον Αύγουστο τα Θυρανοίξια στον Ιερό Ναό της Αγίας Ισαποστόλου Όλγας στον Αλμυρό

Τελευταία Ενημέρωση:

Παρουσία του Επισκόπου Κνωσού Πρόδρομου Ξενάκη και ιερέων από τις κοντινές ενορίες τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Ισαποστόλου Όλγας στον Αλμυρό ο Μέγας Εσπερινός με τη συμμετοχή και πλήθους κόσμου.

Πρόκειται για ιδιωτική εκκλησία, που κατασκευάστηκε με τη χρηματοδότηση του Κώστα Στρατάκη στη μνήμη της γυναίκας του Όλγας, την οποία έχασε πριν μερικά χρόνια. Αυτό το καλαίσθητο πετρόκτιστο εκκλησάκι, που είναι αφιερωμένο στην Αγία Όλγα, είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή και ίσως από τα ελάχιστα της Κρήτης. Οι εργασίες κατασκευής του ολοκληρώθηκαν το 2016, και πριν δύο χρόνια η εκκλησία λειτουργήθηκε για πρώτη φορά.

Ο εφημέριος της ενορίας του Γαζίου πατήρ Ευάγγελος Παπουτσάκης αναφέρθηκε στην επιθυμία του κτήτορα του ναού να δοθούν όλα τα χρήματα στις κοινωνικές δομές του Δήμου Μαλεβιζίου και στο Κέντρο για ειδικά Παιδιά του Αγίου Σπυρίδωνα κάτι που έγινε αμέσως αποδεκτό με χαρά από την εκκλησία.

Στο λόγο του ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κ.Κώστα Στρατάκη τον οποίο ευχαρίστησε και παράλληλα ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα γίνουν και τα επίσημα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού αφού η βούληση του κτήτορα είναι να περιέλθει το εκκλησάκι στην ενορία του Γαζίου.

Στο τέλος όλοι οι πιστοί πήραν τον άρτο από τα χέρια του Επίσκοπου Κνωσού, ο οποίος με χαρά δέχτηκε και φωτογραφήθηκε με το ποίμνιο του και για να δείξει ότι λαός και εκκλησία πρέπει να βαδίζουν μαζί και στον ίδιο δρόμο αυτού του Θεού.

Στο χώρο της εκκλησίας με την πρωτοβουλία του κ.Κώστα Στρατάκη υπήρχε και μπουφές για να μπορούν οι πιστοί και τα παιδιά να πιουν ένα νερό, ενώ υπήρχαν αναψυκτικά και η πατροπαράδοτη ρακί για τους μεγαλύτερους από το κετερινγκ του Γιώργου Ρεράκη.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...