Συνεργασία ΔΕΠΑΝΑΛ-Αγροδιατροφικης Σύμπραξης

Petite Perle 300×250

Η πιστοποίηση των εστιατορίων της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., με το σήμα «κρητική κουζίνα», αποτελεί μια νέα σημαντική συνεργασία που ξεκινά η Αγροδιατροφική  Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. 
Οι δύο φορείς εγκαινιάζουν μια νέα εποχή στη γαστρονομική φιλοσοφία των καταστημάτων εστίασης της εταιρείας, αρχής γενομένης από το «Μαρίνα», ενώ θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα καταστήματα εστίασης της Δημοτικής Επιχείρησης. 
Στο πνεύμα «ισχύς εν τη ενώσει» για την προώθηση της κρητικής γαστρονομίας, συναντήθηκαν στο Μαρίνα, εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σταύρος Τζεδάκης, η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και υπεύθυνος Επιχειρηματικού Τομέα, Νίκος Μπουνάκης. 

Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής, Σταύρος Τζεδάκης επεσήμανε: «Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., ενώνουν δυνάμεις με στόχο, να αναδείξουν την Κρητική Διατροφή και να προωθήσουν τα τοπικά μας προϊόντα. Είμαστε σήμερα εδώ, ξεκινώντας από το «Μαρίνα», να πιστοποιήσουμε τα εστιατόρια της ΔΕΠΑΝΑΛ, του Δήμου Ηρακλείου με το σήμα «κρητική κουζίνα». Κοινός σκοπός μας είναι,  η εδραίωση της κρητικής κουζίνας και η αύξηση της κατανάλωσης των τοπικών προϊόντων, καθιερώνοντας τον τόπο μας, ως ποιοτικό γαστρονομικό προορισμό. Είναι πολύ σημαντικό, να αναδείξουμε το γαστρονομικό τουρισμό, καθώς και να δώσουμε την δυνατότητα στα εκατομμύρια των επισκεπτών του νησιού μας να δοκιμάσουν κρητικές συνταγές».

"Θέλουμε να στηρίξουμε την ντόπια παραγωγή, τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς μας, δίνοντας την δυνατότητα – αναβαθμίζοντας τις δομές μας-  σε πολίτες και επισκέπτες του Ηρακλείου να δοκιμάσουν όλα όσα παράγει ο μόχθος των αγροτών μας" υπογράμμισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Βαγγελιώ Σχοιναρακη – Ηλιάκη. 

Η ίδια μίλησε για μιασημαντική συνεργασία που αφήνει πολλά για το μέλλον.
"Σήμερα κάνουμε τα πρώτα βήματα. Δημιουργούμε νέα δεδομένα που αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής. Αυτή τη σφραγίδα θέλουμε να βάλουμε ως ΔΕΠΑΝΑΛ και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε οργανώσει τις δυνάμεις μας", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Νίκος Μπουνακης, αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ υπογράμμισε: "Πρέπει να είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ότι, τα προϊόντα που μπαίνουν στο τραπέζι του καταναλωτή και έχουν τη σφραγίδα του κρητικού προϊόντος, ειναι προϊόντα που παράγονται πραγματικά στο νησί της Κρήτης.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους σύστασης της Αγροδιατροφικης Σύμπραξης, έχοντας δημιουργήσει τα πρωτόκολλα εκείνα που δίνουν τη δυνατότητα στις κρητικές επιχειρήσεις να πιστοποιησουν και να διασφαλίσουν την εντοπιότητα και την ποιότητα των προϊόντων".

Όπως τόνισε ο κ. Μπουνάκης: "Εμείς ως ΔΕΠΑΝΑΛ θα θέλαμε στα σημεία, στα εστιατόρια της εταιρείας να προωθήσουμε τα πραγματικά κρητικά προϊόντα. Κι είναι ευκαιρία και οι κρητικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν κάτω από την αιγίδα της Αγροδιατροφικης Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία σε συνεργασία με μια εταιρεία του Δήμου Ηρακλείου, κάνει μια προσπάθεια για την προώθηση και την υποστήριξη των κρητικών παραγωγών και της κρητικής μεταποιητικης βιομηχανίας"

Το σήμα «κρητική κουζίνα», όπως είπαν, αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των χώρων μαζικής εστίασης και επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα της Κρήτης, που στόχο έχει την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, με την παράλληλη ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού.
Τα εστιατόρια κι οι χώροι μαζικής εστίασης αξιολογούνται και εντάσσονται στο σύστημα αυτό, με κριτήριο την επιλογή και  κατανάλωση – ως επί το πλείστον – ντόπιων και πιστοποιημένων με το σήμα «Κρήτη» προϊόντων, ως πρώτες ύλες για την δημιουργία ενός μενού πλούσιου σε κρητικές γεύσεις.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ