Δάκρυσε ο Επίσκοπος Κνωσού – Δείτε τον συγκινητικό λόγο για τον παπά-Κωστή Πετούση (φωτογραφίες – video)

Petite Perle 300×250

Μετά από 27 χρόνια ιεροσύνης ο παπά Κωστής έλαβε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου με τον  Επίσκοπο Κνωσού κατά τη διάρκεια του λόγου του να μιλάει με πολύ ωραία και συγκινητικά λόγια, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Τα οφίκια της Εκκλησίας είναι για να ενισχύουν τον Ιερέα, τους συνεργάτες του, τους ψάλτες, τους πιστούς της Ενορίας για να μπορούν όλοι μαζί να επιτελούν το έργο…Έτσι λοιπόν σήμερα ήρθε η ώρα για τον πατέρα Κωνσταντίνο , η ώρα του Θεού, η ώρα της Εκκλησίας.

Πατέρα Κωνσταντίνε, θα σου δώσω ένα ταπεινό μικρό σταυρό. Είναι δικός μου και τον είχα πάρει από μία επίσκεψή μου στα Ιεροσόλυμα. Είναι οι σταυροί που δίνει ο πατριάρχης Ιεροσολύμων, οι φιλντισένιοι, που έχουν τη χάρη και την ευλογία ότι είναι λειτουργημένοι στον Πανάγιο τάφο του Χριστού μας. Αξία υλική δεν έχει. Έχει αξία όμως πνευματική.

Η Εκκλησία μας σήμερα σου δίνει αυτόν τον σταυρό για  να σου πω και να σε παρακαλέσω πάντοτε να είσαι προσανατολισμένος σε αυτόν τον σταυρό. Πάντοτε ο  Σταυρός να είναι για σένα έμπνευση, να είναι δύναμη και να είναι χάρις. Γιατί παιδί μου χωρίς τον σταυρό εμείς τίποτα δεν κάνουμε. Βλέπεις όλα στη ζωή της Εκκλησίας με έναν σταυρό ξεκινάνε…

Σε παρακαλώ σε αυτόν τον σταυρό να στηρίζεσαι, να μην φοβάσαι, να έχεις ελπίδα, να έχεις φόβο Θεού, βαθιά πίστη, να γίνεσαι αιτία δοξασμού του ονόματος του Θεού και μόνο. Να έρχονται άνθρωποι και να αναπαύονται κοντά σου. Και εσύ να δίνεις φως, όπως έλεγε ο Τιμόθεος.

Αν δεν μπορείς να γίνεις φως που το σκοτάδι θα διαλύσει, γίνε η φλόγα ενός μικρού κεριού που θα θυμίζει ότι νίκησε το φως.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΚΩΣΤΗ ΠΕΤΟΥΣΗ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ