Με εκπλήξεις και δάκρυα χαράς ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονα στον Κολυβά

Petite Perle 300×250

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονα τίμησαν εκατοντάδες πιστοί στoν φερώνυμo Ιερά Ναό στον Κολυβά, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κνωσού Πρόδρομου Ξενάκη.

Στη σημερινή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν μαζί με τον παπά Κωστή Πετούση πλειάδα Ιερέων  των Εκκλησιών του Μαλεβιζίου, με πρώτο τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Νικάκη.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Κνωσού κάλεσε τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Νικάκη και τον ιερέα Μιχάλη Μανιαδή για να γίνει η χειροθεσία του πατέρα Κωνσταντίνου Πετούση σε Πρωτοπρεσβύτερο.

Το ποίμνιο του παπά Κωστή δίπλα του, όπως κάθε φορά, αμέσως μετά την χειροθεσία σε Πρωτοπρεσβύτερο φώναξε δυνατά Άξιος, με αρκετούς να ξεσπούν σε δάκρυα χαράς.

Όμως οι εκπλήξεις στον Άγιο Παντελεήμονα δεν σταμάτησαν εκεί, αφού ο Επίσκοπος Κνωσού έχρισε τον πατέρα Χρυσοβαλάντη σε Οικονόμο με τους πιστούς πάλι να φωνάζουν Άξιος.

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευσης της θαυματουργής εικόνος του Μεγαλομάρτυρα και ιαματικού Αγίου Παντελεήμονα και η ευλόγηση των αρτοκλασιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΝΩΣΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΚΩΣΤΗ ΠΕΤΟΥΣΗ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ