Με πεντάρα ξεκίνησε το πρώτο του φιλικό ο Αλμυρός

Petite Perle 300×250

Του Γιώργου Πλαΐτη

Με εξαιρετικό τρόπο ξεκίνησε τα φιλικά του ο Αλμυρός που κέρδισε με άνεση 5-0 την Αναγέννηση Ιεράπετρας. Η ομάδα του Γαζίου ήταν απολαυστική σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα μπορούσε το σκορ να ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Ο Κώστας Κιάσσος ξεκίνησε με σύστημα 3-4-3 που όπως είπε στην συνέντευξη τύπου την Πέμπτη θα είναι ένα από τα βασικά συστήματα της ομάδας του και επέλεξε να ξεκινήσει με τον Χανιωτάκη κάτω από τα δοκάρια, τα τρία στόπερ ήταν οι Γιαλούσης, Ξενοκτιστάκης, Κουγιουμτζής, οι δύο κεντρικοί ήταν οι Κέλι και Λεόν, τα δύο εξτρέμ που γύριζαν και σαν μπακ ήταν οι Γενιτσαρίδης δεξιά και Ζέλιος αριστερά και οι τρεις επιθετικοί ήταν οι δύο ακραίοι Απλαδάς, Χαϊντίνι και σέντερ φορ ο Τοπούζης.

Ο Αλμυρός ήταν το αφεντικό, δεν άφησε την Αναγέννηση να κάνει κυριολεκτικά κανένα σουτ προς της εστία, επιθετικά έκανε αυτά που έπρεπε και το αποτέλεσμα φανερώνει ακριβώς την εικόνα του αγώνα.

Πρώτη φάση για τον Αλμυρό στο 3' με δυνατό σουτ του Λεόν που ήταν ίσως και ο καλύτερος παίκτης της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά μετά κόρνερ του Λεόν, καρφωτή κεφαλιά του Ξενοκτιστάκη και 1-0 για τον Αλμυρό.

Στο 11' σουτ του Γενιτσαρίδη μέσα από την περιοχή, στα χέρια του τερματοφύλακα η μπάλα.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Αλμυρός έκανε ότι ήθελε την ομάδα της Ιεράπετρας αλλά δεν ήρθε κάποιο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο Ο Κώστας Κιάσσος έκανε πολλές αλλαγές για να δοκιμάσει όλους τους διαθέσιμους παίκτες που είχε αλλά η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε η ίδια.

Στο 52' σέντρα του Δαμιανάκη που προωθήθηκε, βρήκε τον Χαϊντίνι που σούταρε με τη μία στο δοκάρι.

Στο 55' σουτ από το σημείο του πέναλτι από τον Αγαπάκη, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης.

Στο 60' ο Κουράκης μπήκε μόνος του στην περιοχή, έκοψε στην κενή εστία στον Χαϊντίνι που εύκολα έκανε το 2-0.

Το 3-0 έγινε στο 77' από το λάθος του τερματοφύλακα που εκμεταλλεύτηκε ο Λευτέρης Κεφαλογιάννης και σε άδειο τέρμα πλάσαρε άνετα.

Στο 87' από κόρνερ του Μαχαίρα ο Δαμιανάκης με κεφαλιά έγραψε το 4-0.

Και στο 90' ο Γκονζάλο έπαιξε κάθετα στον Άκη Κουράκη που πλάσαρε για το τελικό 5-0.

Αλμυρός: Χανιωτάκης, Γιαλούσης, Ξενοκτιστάκης, Κουγιουμτζής, Γενιτσαρίδης, Ζέλιος, Λεόν, Κέλι, Απλαδάς, Χαϊντίνι, Τοπούζης.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν επίσης: Γεωργαντάς, Δαμιανάκης, Ρουμπάκης, Αγαπάκης, Μαχαίρας, Χασουράκης, Γκονζάλο, Κουράκης Καρδουλάκης, Κεφαλογιάννης.

Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Μωραΐτης και Στρατήγης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ