Σύλληψη 49χρονου στην Παντάνασσα για ναρκωτικά και προιόντα απομίμησης

Petite Perle 300×250

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν με την βοήθεια σκύλου ανίχνευσης

Στη σύλληψη ενός 49χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου και στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λινοπεραμάτων, με τη συνδρομή της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Ηρακλείου, για παράβαση του νόμου Ν. 2960/2001, του Ν. 4679/20 και των άρθρων 216 και 394 Π.Κ. του Ν. 4139/13.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη έλεγχος σε δύο (02) εμπορευματοκιβώτια, τα οποία χρησιμοποιούσε ο 49χρονος ως αποθηκευτικό χώρο για την επιχείρησή του, στον λιμένα και στην παραλία Παντάνασσας αντίστοιχα, όπου βρέθηκαν διακόσια πενήντα ένα (251) απομιμητικά ζευγάρια αθλητικών υποδημάτων, διαφόρων επωνυμιών, καθώς και διακόσια εβδομήντα ένα (271) τεμάχια τσάντες, για τα οποία δεν κατείχε και δεν επέδειξε κάποιο νόμιμο παραστατικό.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 "ΜΑΣΚ", εντοπίστηκε ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, καθαρού βάρους 2,5gr, ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης αναμεμιγμένη με καπνό βάρους 0,5gr και τρεις (03) συσκευασίες καπνού ναργιλέ, συνολικού μικτού βάρους 2.343,3gr, χωρίς να φέρουν ταινία ασφάλειας-γνησιότητας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα προϊόντα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί των ανωτέρω κατασχεθέντων προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των χιλίων πεντακοσίων σαράντα οκτώ ευρώ και εξήντα εννέα λεπτών (1.548,69€).

CRETALIVE

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ