Έπεσε το μπαλκόνι πάνω της, έμεινε ανάπηρη και της ζητούν 9.000 ευρώ πίσω!

Το δικό τους μαρτύριο τραβάνε οι γονείς της άτυχης Ευαγγελίας Ψαράκη

Η άτυχη κοπέλα πριν από  δεκατρία χρόνια κι ενώ περπατούσε ανυποψίαστη στην πόλη του Ηρακλείου επί της οδού Περασάκη , ξαφνικά λόγω της εγκληματικής αμέλειας, τόσο των ιδιοκτητών του ακινήτου  όσο και του εργολάβου που εκτελούσε  εργασίες, τμήμα μπαλκονιού την καταπλάκωσε σηματοδοτώντας  ουσιαστικά από το σημείο εκείνο και έπειτα την απόλυτη καταδίκη της για το υπόλοιπο της ζωής της.

Με ποσοστό αναπηρίας  80% τεκμηριωμένο και υπογεγραμμένο από τις  ειδικές αρμόδιες επιτροπές της Δημόσιας Υγείας και με ότι συνεπάγεται αυτό για την θλίψη και το μαρτύριο, τόσο του ίδιου του θύματος όσο και της οικογένειας της, ξεκινάει πλέον η αναζήτηση και η απόδοση ευθυνών των ιθυνόντων. 

Μερικά χρόνια αργότερα  το 2013 ήρθε η τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση με ποινή είκοσι  μηνών φυλάκισης για τους ιδιοκτήτες με τριετή αναστολή  και δεκαοκτώ μήνες  φυλάκιση  για τον εργολάβο,  επίσης με τριετή αναστολή και ως καταβολή αποζημίωσης το ποσό των 400.000 ευρώ,  χρήματα τα οποία δεν έχουν καταβληθεί ακόμα.

Σύμφωνα με τον πατέρα της κοπέλας κ Ευάγγελο Ψαράκη,  η κόρη του έπαιρνε ένα μικρό ποσό- επίδομα  λόγω της τετραπάρεσης, απόρροια των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων από την πτώση του μπαλκονιού. Η κοπέλα μέχρι και το 2009 δεν περπατούσε, ενώ από την στιγμή που κατάφερε ύστερα  από απίστευτες ψυχικές δυνάμεις κυρίως να σταθεί στα πόδια της, σταμάτησε να παίρνει το εξωιδρυματικό  επίδομα.  

Το πιο τραγελαφικό όλων όμως είναι  ότι πλέον το ΙΚΑ θα απαιτήσει την επιστροφή των χρημάτων της τάξεως των 9.000 ευρώ με την αιτιολογία ότι πλέον δεν είναι ανάπηρη!

«Μας παραπέμπουν πλέον στην Πρόνοια! Η κόρη μας παρόλο που κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και όχι 100%, με εμφανή κινητικά προβλήματα, δεν νοείται να μπορέσει να εργαστεί, λόγω  και του ότι από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη,  νοητικά δεν μπορεί  να λειτουργήσει  αυτόνομα, ούτε καν  για την εξυπηρέτηση απλών καθημερινών αναγκών! Δεν παίρνει κάποια σύνταξη, γιατί απλά μας λένε ότι δεν έχει ένσημα… μα τόσα χρόνια γιατί πληρώνουμε ασφαλιστικές  εισφορές για την ασφάλιση των παιδιών μας;» πρόσθεσε η μητέρα της κοπέλας κα Χρυσούλα.

«Νιώθουμε ανυπεράσπιστοι» δηλώνουν απερίφραστα, με το κράτος να παίρνει μια απόφαση μέσα στις δικαστικές  αίθουσες και κάπου εκεί να σταματάει ο ρόλος του, όσον αφορά την απόδοση της αποζημίωσης  από τους υπεύθυνους. «Έχουμε εξαντληθεί οικονομικά, τόσο για  να βρούμε το δίκιο  μας όσο και στην κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών και μετά από τόσα χρόνια  τουλάχιστον νιώθουμε πληγωμένοι, να απαιτούν  και επιστροφή χρημάτων από την στιγμή που το παιδί μας κατάφερε κάπως…να «περπατήσει», τονίζουν οι γονείς της άτυχης κοπέλας.

Μόλις προχθες βρέθηκαν πλάι στην προσπάθεια των μελών του Διοικητικού Συμβούλιου της Ανθρώπινης Ασπίδας σε  μια δράση  επί της οδού Αγ. Μηνά,  για να στείλουν το δικό τους βαρυσήμαντο μήνυμα  κατά της ανθρώπινης εγκληματικής αμέλειας, όσον αφορά τα διάφορα κτίρια -ιδιωτικά και κρατικά- που κρέμονται στην κυριολεξία πάνω από τα κεφάλια ανυποψίαστων περαστικών !

newshub.gr- ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ