Από το Ηράκλειο ξεκινά η πρώτη κρουαζιέρα στην Ελλάδα στην COVID-19 εποχή

Petite Perle 300×250

Η πρώτη κρουαζιέρα στη χώρα μας μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού αναμένεται να ξεκινήσει την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου από το λιμάνι του Ηρακλείου, εν μέσω ελπίδων για ένα επιτυχημένο και ασφαλές για τους επιβάτες ταξίδι αλλά και προβληματισμών κατά πόσο αυτό είναι δυνατόν με τον κορονοϊό να «καλπάζει». Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα προσεγγίσει το κρητικό λιμάνι είναι το Mein Schiff 6, της Tui Cruises, το οποίο αναμένεται να δέσει σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. 

Οι επιβάτες του πλοίου θα έρθουν στο Ηράκλειο με charter πτήσεις από τη Γερμανία και η κρουαζιέρα διάρκειας επτά ημερών, που θα ξεκινά κάθε Κυριακή από το Ηράκλειο, περιλαμβάνει ακόμη στο Πρόγραμμα τον Πειραιά και την Κέρκυρα ως επόμενα λιμάνια.

Οι διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί βάσει των σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κρούσματος μεταδοτικού νοσήματος Covid-19, τόσο του λιμένος όσο και του πλοίου, θα ακολουθούν αυστηρά τις υγειονομικές απαιτήσεις όπως ορίζονται από τα ευρωπαϊκά και εθνικά υγειονομικά πρωτόκολλα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Βάσει των μέχρι τώρα κρατήσεων, αναμένεται να ταξιδέψουν περίπου 600 επιβάτες, σε ένα πλοίο χωρητικότητας 2.534 επιβατών, ενώ βάσει πρωτοκόλλων το ανώτερο όριο αυτών θα είναι 1.520 άτομα

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ