Με γεύσεις από Κρήτη το πρώτο βράδυ του Μάικ Πομπέο στα Χανιά

Petite Perle 300×250

Κρητική γραβιέρα, παξιμάδια και ρακή γεύτηκε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υποδέχθηκαν χθες στις 20.45 τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του Σούζαν Πομπέο, στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι κ. Μητσοτάκης και Πομπέο συζήτησαν για λίγο στη βεράντα του σπιτιού με θέα το λιμάνι της Σούδας, ενώ το μενού ήταν ελαφρύ με Κρητικές λιχουδιές, πατροπαράδοτα καλτσούνια, ζυμωτά παξιμάδια, ντόπια γραβιέρα και ρακή.

Γεμάτο το πρόγραμμα του Μάικ Πομπέο σήμερα

Επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας θα πραγματοποιήσουν το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.
Στις 11:20, θα γίνει η διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών στην 115 Πτέρυγα Μάχης και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.
Στις 13:15, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πομπέο θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού. Στις συναντήσεις των δυο ανδρών, θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας ο Πομπέο

Το απόγευμα σήμερα (17:00), ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Πηγή: iefimerida.gr


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ